Još rubrika

  Hercegovački “Poskoci” osvojili 6 zlatnih medalja u Zenici

  PRO Oglas

  Na Prvenstvu Federacije BiH u taekwondou koje se održalo u subotu 18.09.2021. nastupili su i hercegovački taekwondo klubovi “Poskok” iz Posušja i “Poskok Kočerin” iz Širokog Brijega. Na Prvenstvu je nastupilo više od 300 natjecatelja iz tridesetak klubova sa prostora Federacije BiH kiji su se natjecali u disciplinama sportske borbe i formi.

  Članice taekwondo kluba iz Kočerina, njih četiri, nastupale su u obadvije discipline. Tako je Nika Vukoja osvojila zlato u borbama i srebro u formama, Magdalena Kvesić zlato u formama i broncu u borbama, Anamarija Gašpar srebro u formama i a Martina Gašpar broncu u formama.

  Posuški poskoci nastupali su u sportskoj borbi a među njima najviše se se istakli mlađi kadeti odvojivši 3 zlatne medalje i broncu.

  Zlato su osvojili Boris Gavrić (4 pobjede), Bruno Knezović (2 pobjede), Marta Grubišić (1 pobjedu).

  Mlađi kadeti su zauzeli drugo ekipno mjesto i dobili zasluženi pehar. Osim njih pobjedu je ostvarila i Klara Grubišić koja joj je osigurala brončanu medalju. Ilija Jukić natjecao se u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. U njegovom debitantskom nastubu u seniorima nege je ukrstio sa aktualnim Europskim prvakom do 21 godine i najuspješnijim BiH olimpijcem Nedžadom Husićem. Iako je borbu izgubio zabilježio je odličan nastup na čemu mu je i sam Nedžad čestitao. Odmah nakon te borbe čekao ga je nastup u konkurenciji juniora do 78 kg ali očito pod dojmom iz Ilijine predhodne borbe njegov suparnik je predao borbu pa je Ilija osvojio zlatnu medalju u toj kategoriji.

  Napominjemo da je Ilija član juniorske taekwondo reprezentacije te će uskoro nastupiti na Europskom prvenstvu. Osim spomenutih boraca još nekoliko njih je zabilježilo dobar nastup ali na žalost bez pobjede. Na ovom Prvenstvu poskoke su kroz borbe vodili trenerica Mihaela Senjak i trener Petar Boban.

  Sponzor odlaska na Prvenstvo bila je Agencija Laguna iz Posušja. Poskoke sad očekuju završne pripreme za Europski tjedan sporta u kojem će aktivno sudjelovati kroz prezentacije taekwondoa u osnovnim školama u Posušju, Rakitnu i Kočerinu.

  OTPOR.Media

  POSLJEDNJE OBJAVLJENO

  PRO Oglas