Hezbolah napao Izrael dronovima i raketama

PRO Oglas

Libanonski Hezbolah pohvalio se nizom napada bespilotnim letjelicama, raketama i topničkim granatama na sjever Izraela, u blizini granice s Libanonom. Od početka rata 7. listopada Izrael i Hezbolah svakodnevno se sukobljavaju, uglavnom u pograničnom području. U ovom su navratu koristili tri bespilotne letjelice.

Objavljeno je i da je topnička vatra bila usmjerena na položaje na kojima su bili stacionirani izraelski vojnici na tom području. Nekoliko izraelskih vojnih položaja u blizini granice također je gađano raketama Burkan. Navedeno je da u napadima ima žrtava. Izraelska vojska potvrdila je napad i da se s libanonske strane ispalilo 25 raketa.

Kao odgovor na napade iz Libanona, gađali su “terorističku infrastrukturu Hezbolaha” topništvom, borbenim zrakoplovima i helikopterima. Za cilj su Izraelci imali i “ćeliju koja je pokušala ispaliti protutenkovski projektil iz regije Marwahin”, u blizini granice.

Vođa Hezbolaha Hassan Nasrallah rekao je 11. studenog da njegovi borci koriste novo oružje, uključujući rakete Burkan, koje mogu nositi 300 do 500 kilograma eksploziva.

U svakodnevnoj razmjeni vatre duž granice od 7. listopada u Libanonu je ubijeno najmanje 90 ljudi, većinom boraca Hezbolaha, ali i 11 civila. S izraelske strane poginulo je devet osoba, uključujući šest vojnika.

OTPOR.Media

Vaš komentar

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk