HKK Široki će igrati ABA Ligu 2 bez ikakvih dodatnih plaćanja pozivnice

PRO Oglas

Skupština ABA lige j.t.d. usvojila je Pravilnik za sezonu 2021/22. Ovom je prigodom Skupština ABA lige j.t.d odlučila da se sva natjecanja pod njezinim krovom igraju u skladu s pravilima FIBA ​​-e te je promijenila sustav natjecanja u 1. ligi ABA lige.

U skladu s novim sustavom natjecanja u 1. ligi ABA lige, šest najbolje plasiranih momčadi sezone 2021/22 osigurat će mjesta za doigravanje. Dvije najbolje plasirane ekipe regularne sezone izravno će se plasirati u polufinale, dok će se preostala četiri sudionika doigravanja boriti za plasman u polufinale. Borba za polufinale igrat će se u sustavu 3-6, 4-5 u najboljoj od tri serije. Kao što je do sada bio slučaj, polufinale će se igrati u najboljoj od tri serije, a finale u najboljoj od pet serija.

Skupština ABA lige j.t.d. odlučila je da će zamjenske karte za dva dodatna mjesta u ABA ligi 2 biti besplatne te da će ih dobiti Široki i Zlatibor, koji uz 12 prethodno otkrivenih sudionika upotpunjuje popis sudionika ABA liga 2 za sezonu 2021/22.

Također, Skupština ABA lige j.t.d. odlučila je usvojiti zahtjev košarkaških saveza Crne Gore, Srbije i Slovenije o premještanju 9. kola ABA lige, kako bi reprezentacije imale više vremena za pripremu za svoje testove u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023.

Ovom odlukom, za dodatno raspoloženje i veću motiviranost prvenstveno je razveselila HKK Široki

“To su sjajne vijesti za naš klub i smatramo da smo zaslužili to mjesto, stoga se ovom prilikom zahvaljujemo vodstvu ABA lige. Nadamo se da ćemo uz naše vjerne navijače dostojno predstavljati naš klub, grad, kao i cijelu BiH” – kazali su iz HKK Široki.

OTPOR.Media

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

PRO Oglas