Hoće li groblje Sajmište ovakvo dočekati Advent u Širokom Brijegu?

PRO Oglas

Za par dana, tj od 15. prosinca do 14. siječnja, park Sajmište u Širokom Brijegu bi trebao zasjati punim sjajem božićnog duha. Brojni zabavni i humanitarni događaji samo će biti dio onoga što se priprema za to vrijeme, a što je za svaku pohvala.

No, ima nešto što baš i nije za pohvalu a nalazi se uz samu šetnicu naše rijeke Lištice gdje dnevno stotine i stotine naših sugrađana i gostiju prođe pokraj groblja “Sajmište” koje se nalazi samo par metara od te lokacije i gdje se doslovno može uočiti koliko je pojedincima stalo da drže do nečega, a pogotovo do ovakvog svetog mjesta u kojemu počivaju mnoge dobre duše ovoga grada, Širokog Brijega.

FOTO: Mili Marušić

Prošlo je više od tjedan dana, a da nitko prstom nije maknuo kako bi poduzeo bilo što po tom pitanju da se ukloni veliko stablo koje je palo i pri tome uništilo nekoliko grobnica.

Ono što znamo, Coming Široki Brijeg s ovim problemom na groblju “Sajmište” nema nikakve ovlasti, kao i to da njihova nije nadležnost briga oko njega. Znamo i to kako ovo groblje nema osobu ili mjesnu zajednicu koja je zadužena za njegovo održavanje, bar su nam tako kazali zadnji puta kada se identičan problem dogodio na istoj lokaciji u travnju ove godine u kojem je isto jedno drvo palo par metara niže od ovoga, i isto počinilo štetu pojedinim grobnicama o čemu smo također pisali.

Nakon objave tog članka i nakon što smo upoznali gradsku inspekcije s ovim događajem, odmah sutradan su izašli na teren, napraviti zapisnik te je drvo isti dan uklonjeno s grobnica!

Iskreno, nije nama da pišemo i ovako iz dosade skrećemo konstantno pozornost ne problem, ali ta lijenost gdje stotine naših sugrađana tuda prolazi, pa i onih uposlenih u gradskim i županijskim službama a da nitko svo to vrijeme ne primjećuje ili se pravi kao da ne vidi i da nešto poduzme, e to je naš problem zbog čega iznosimo ovakve stvari u javnost!

Ispilate to drvo, lijepo ga posložite, i poklonite nekome koje je potrebno kako bi mu uljepšali ovaj Božić. Ovdje ima 2-3 metra drva za potpalu i što je u protuvrijednosti minimalno 300 KM. Nekome je sitnica, a nekome će puno značiti!

Mili Marušić / OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO