HRK Grude završile nastup u EHF cupu i unatoč porazu, ovo je bio veliku uspjeh za klub i BiH!

PRO Oglas

Grude su prvi put u povijesti bile domaćin utakmica u okviru EHF natjecanja. Nakon velikog uspjeha naših djevojaka i prolaska među 16 najboljih ekipa u EHF cupu, što nije uspjelo niti jednom BiH ženskom rukometnom klubu od 2013.godine, u Grudama smo ovih dana ugostili ekipu Rocasa Gran Canaria iz Španjolske.

Španjolska ekipa pripada gornjem domu europskog rukometa, s obzirom da je u prošloj sezoni igrala ligu prvakinja, a 2016. i 2019. godine je osvojila EHF Challange cup.

Što se tiče odigranih utakmica , može se reći da se ekipa Gruda dostojanstveno oprostila od ovog natjecanja. Igra i rezultat u prvoj utakmica (22:29) su bili veliko iznenađenje, jer su naše cure odigrale odličnu utakmicu i pružile izuzetno jak otpor Španjolkama. U toj utakmici su naše djevojke svakako potrošile snagu i bilo je teško očekivati da odmah sljedeći dan mogu ponoviti takvu igru. Interesantno je bilo vidjeti u prvoj utakmici kad smo došli na gol zaostatka (5:6) trener španjolski trener je napravio hokejašku izmjenu i promijenio cijelu postavu koja je odmah nakon toga otišla na +5. U drugoj utakmici španjolske profesionalke su odigrale maksimalno angažirano i ostvarile visoku i zasluženu pobjedu (43:18) .

O veličini našeg protivnika govori i podatak da su zbog otkaza letova kojima su trebali doći u BiH, unajmili avion i došli charter letom u Sarajevo. U razgovoru s njima saznali smo da su taj let platili otprilike u iznosu godišnjeg proračuna HRK Grude.

Bila nam je velika čast ugostiti jedan takav klub , posebno smo ponosni jer su naši gosti iz Gruda otišli prezadovoljni gostoprimstvom , uvjetima smještaja i ishrane koje su imali na Agroturizmu Marića gaj te odličnim uvjetima koje smo im osigurali za trening i utakmice.

U vrijeme pandemije COVID-19 bilo je veoma zahtjevno organizirati dvije ovakve utakmice u dva dana, ispoštovati sve propisane COVID-19 mjere i zadovoljiti stroge standarde EHF-a oko organizacije utakmica. Nakon svega možemo reći da smo veoma zadovoljni svim što je urađeno, da smo u svijet poslali jednu lijepu sliku Gruda, Hercegovine i BiH.

EHF European cup, 1/8 završnice

HRK Grude-Rocasa Gran Canaria 22:29

Rocasa Gran Canaria – HRK Grude 43:18

Ovim putem HRK Grude zahvaljuje svima koji su pomogli organizaciju ovog velikog športskog događaja ,a posebno načelniku Općine Grude , g. Ljubu Grizelju, koji je bio na čelu organizacijskog odbora . U organizaciju ovog događaja bilo je uključeno puno osoba iz javnog, športskog i političkog života Općine Grude i Županije Zapadnohercegovačke, a materijalnu potporu je dao veliki broj gospodarstvenika s ovog područja.

HŽRK Grude

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO