HRVATIN TOMAŠEVIĆ: “Politička korisnost u ponovljenoj povijesti – Federacija protiv Hrvatske Republike u BiH”

PRO Oglas

Definicija slobode: neka nas ne bude! Distrakcija je razlogom da Hrvatski narod u BiH, ima novu definiciju slobode! Nacionalni mališani politički su distrahirali, te na taj način prouzročili da se skrene pozornost s ostvarenja: teritorijalno – administrativno -ustavnopravno – političke slobode Hrvatskog naroda u BiH! Stoga se nameće pitanje: Tko strahuje od uspostave Hrvatske Republike u okviru Daytonske BiH?

Tko strahuje od uspostave Hrvatske Republike u okviru Daytonske BiH? Federalisti! Federalisti su se udružili, bez obzira na etničku distrakciju, a sve u cilju što trajnije političke korisnosti! Nezaobilazan pravac federacije obuhvaća najširu primjenu političke korisnosti u podjeli: političke moći i javnih prihoda – budžeta, trpajući ih u svoje džepove! Prošlost se ponavlja: svi – svatko tko je u pokušaju, federalisti po najviše, da neiznevjereni nedemokratski režim i uljepša Yugu, upropastiti će demokratsku sadašnjost, preko sile većinskog naroda i ponoviti grešku Srba, u namjeri da naškodi Hrvatima ponavljajući povijest!

Zadatak mi je ustvrditi činjenice i zamjeriti se ZNA SE kome! Čvrsto držim kako Vam je poznata razlika između: najdubljih osjećaja da se bude slobodan i stožerno – federalne političke korisnosti!

Naime, kako to, da se sada politički djeluje po sasvim drugoj definiciji slobode? Nije Hrvatski narod glasao 9-desete za demokratsku i neovisnu BiH, da bi danas u njoj bili neslobodni! Ne vjerujete meni, pitajte prof. Ivu Komšića? Politički okvir na koji ZNA SE tko pristaje, ukoliko se definitivno prihvati, značio bi „legitimno“ odustajanje od bezbroj drugih demokratskih mogućnosti, a koje imaju najveći broj zagovaratelja među Hrvatskim narodom u BiH!

A, sad dolazimo na umorni refren: treći entitet, kojeg, ničim izazvan ponavlja politička papiga, zabravljena na obroncima seljačkorustikalnog Vranića. Dalje, imamo legendu o povijesnom uzepeu. Gledano s razine međunarodnih odnosa, ni papiga, ni šeherski medijski vikači uzepea, nisu ni svjesni kako njihove poruke nisu dobacile ni do pučkoškolske razine odlučivanja! Lahko je zaključiti da njihovo umorno ponavljanje refrena, ostati posve uzaludno… Hrvati nije li tako…

Dozvolite, imam pitanja: od koga ste čuli da su Hrvati fašistoidni, od koga ste još čuli da Hrvati žele treći entitet? Ako ste i čuli, nije li to došlo iz usta federalista? Ovako ili onako, na ovaj ili onaj način, očigledno je kako federalisti svojim: životima -prihodima – kreditima -poticajima – poslovima – javnim nabavama – diplomama, stranačko – partijskim iskaznicama -zaštitom progona od zakona – crnim audijima – kućama i apartmanima na planini i moru-ženama – djecom – ljubavnicama – stipendijama – slobodnom pristupu središnjicama – brane i braniti će federaciju!

Čvrsto držim, kako je najbrojnija i najraširenija nacionalnost federalist u BiH! Ništa drugo se ne može zaključiti, osim da Hrvatski narod u BiH nema ista prava, kao što imaju federalisti! Slobodan sam dati za pravo prof. Ivi Komšiću koji je ustvrdio: Hrvati nisu glasovali za demokratsku i neovisnu BiH da bi bili neslobodni u njoj!

Čvrsto držim kako Vam je poznata razlika između: vjerojatnog ili sigurnog! Stoga, ako Vam je nešto od natipkanog nerazumljivo, osjetite se slobodnim obratiti se prof. Komšiću. Dakako, posve sam siguran a u korist ponavljanja povijesti, ima tko će se boriti za slobodu Hrvatskog naroda u BiH!

Hrvatin Tomašević / OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO