Hrvatska u Ligi nacija igra za prvi trofej, ali i bogatu novčanu nagradu

PRO Oglas

Plasmanom na završni turnir Lige nacija hrvatska reprezentacija došla je u priliku osvojiti prvi trofej u povijesti, ali i bogatu novčanu nagradu. Hrvatsku od 20:45 protiv Nizozemske čeka četvrto polufinale na velikim natjecanjima u povijesti. Do sada je jednom prošla dalje, a dva puta zapela u polufinalima.

Hrvatska je u polufinalima bila uspješna na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji porazivši Englesku 2:1 nakon produžetaka, da bi u finalu izgubila od Francuske 2:4. U preostala dva polufinala Hrvatska je izgubila, ali i potom slavila u susretima za broncu.

U Francuskoj 1998. hrvatska vrsta je izgubila u polufinalu od Francuske 1:2, da bi u susretu za broncu identičnim rezultatom svladala Nizozemsku. Koncem prošle godine u polufinalu Svjetskog prvenstva Hrvatska je izgubila od Argentine 0:3, a potom u susretu za broncu porazila Maroko 2:1.

UEFA nije objavila službene brojke

Četvrto polufinale imat će večeras protiv Nizozemske. Osim što donosi pobjednički pokal, trijumf u Ligi nacija nosi i bogatu novčanu nagradu. U prvoj Ligi nacija podijeljeno je 76.25 milijuna eura, a pobjednici su kući odnijeli 10.5 milijuna eura. Drugoplasirana Nizozemska uzela je 9 milijuna eura, trećeplasirana Engleska dobila je 8 milijuna eura, a Švicarska, koja je završila četvrta, dobila je 7 milijuna eura.

Francuska je za trijumf 2021. dobila 11 milijuna eura. UEFA nije objavila službene brojke za ovogodišnje izdanje, ali mogu se očekivati slične novčane nagrade.

Index.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk