I Zdenko Ćosić “zgrožen” logom HNS-a BiH na školskim dokumentima

PRO Oglas

“Ne mogu vjerovati niti razumjeti kako se pojavila neka pedagoška isprava, ovjerena pečatom škole i potpisom ravnatelja a koja ne odgovara propisima koji definiraju sadržaj i oblik pedagoške dokumentacije. Ne mogu vjerovati ni to da su neki ravnatelji škola to učinili „na svoju ruku”, kaže premijera Županije zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić za HMS.

Dodaje kako će sutra zatražiti upravni i prosvjetni inspekcijski nadzor koji će utvrditi činjenice.

-U svakom slučaju, nedopustivo je dodavati na službene isprave nešto što nije propisano, u ovom slučaju Pravilnikom o sadržaju, obliku i načinu vođenja pedagoške dokumentacije. Posebna je priča što je nekome palo na pamet na školsku službenu ispravu otiskati naziv i logotip Hrvatskog Narod Sabora, krovne političke organizacije bosanskohercegovačkih Hrvata, koja kao takva nikako ne može stajati tu!, veli predsjednik Vlade Županije zapadnohercegovačke.

Kaže kako ne zna kakve su bile namjere tvorca te ideje, ali bi, dodaje, bilo bolje da ta zamisao nikada nije dobila svoje ostvarenje jer je, kako ističe, štetna, nerazumna i kompromitirajuća baš za onoga tko ju je želio promovirati na ovakav način.

-Na ovom primjeru vidimo što se događa kad savjest i razum pristaju kapitulirati pred autoritetom – tko god on bio!, ističe Ćosić.

HMS.ba

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO