IMA IH PUNO: Amerika će iznijeti informacije o dosad nepoznatim slučajevima uočenih NLO-a ‘širom svijeta‘

PRO Oglas

Američki vojni piloti i sateliti su snimili ‘puno više’ neidentificiranih letećih objekata (NLO-a) nego što su otkrili javnosti, kazao je John Ratcliffe, bivši direktor nacionalne obavještajne službe u administraciji Donalda Trumpa, piše The Guardian.

Kad su ga na Fox Newsu upitali o predstojećem državnom izvješću o ‘neidentificiranim fenomenima u zraku’, Ratcliffe je kazao da će izvještaj iznijeti informacije o dosad nepoznatim slučajevima uočenih NLO-a ‘širom svijeta’.

-Iskreno, postoji veći broj susreta s NLO-ima nego što je to obznanjeno javnosti, kazao je.

-Neka od njih su deklasificirana. A kad govorimo o pojavama NLO-a, tada govorimo o objektima koje su vidjeli pomorci ili piloti ili je na satelitskim snimkama uočen nepoznat objekt, a ti objekti se obično ponašaju na način koji je teško objasniti. Na primjer, uočena su kretanja koja su neuobičajena i za koja nemamo pravo tehnološko objašnjenje. Ponekad se radi o brzinama većim od brzine zvuka, ali bez probijanja zvučnog zida, kazao je Ratcliffe.

Izvještaj o pojavi NLO-a mora biti objavljen do početka lipnja i to, pomalo bizarno, na temelju klauzule iz paketa kojim se dodjeljivao novac namijenjen oporavku od posljedica covida, a koji je potpisao Donald Trump prije nego je napustio Bijelu kuću.

Inače, Ratcliffe je služio kao direktor nacionalne obavještajne službe osam mjeseci, i to pri kraju Trumpovog mandata. Ranije je Trump pokušao nominirati Ratcliffea za ovu poziciju, ali se Ratcliffe povukao zbog optužbi da je lagao o svom iskustvu tužitelja u Teksasu.

-Ustvari sam htio objaviti ove informacije i deklasificirati ih prije nego napustim ovu dužnost, kazao je Ratcliffe. Međutim, nisam bio u mogućnosti da to prebacim u neklasificirani oblik o kojem bi mogli dovoljno brzo nešto reći, kazao je.

Izvještaj će objaviti ministarstvo obrane i tajnih službi. Kad se pojavi neidentificirani leteći objekt analitičari ga pokušavaju objasniti kao potencijalni vremenski poremećaj ili neki drugi uobičajeni fenomen.

-Uvijek pokušavamo pronaći moguće objašnjenje, kazao je. – Ponekad se pitamo imaju li naši suparnici tehnologije koje su naprednije nego što smo mislili ili pretpostavljali. Međutim, postoje slučajevi u kojima naprosto nemamo dobro objašnjenje, kazao je.

-Ukratko, stvari koje promatramo, a koje su teške za objasniti, zapravo ima poprilično i vjerujem da će informacije koje smo prikupili biti objavljene za američku javnost.

Upitan o tome gdje su neidentificirani leteći objekti uočeni, Ratcliffe je kazao da takvih slučajeva ima posvuda po svijetu, piše The Guardian.

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO