Inspekcija u Hercegovini zatekla 49 radnika na crno, naplaćeno 126.800 KM kazni

PRO Oglas

Porezna uprava Federacije BiH za vrijeme vikenda izvršila je 124 inspekcijske kontrole, tzv. akcije na području Neuma, Stoca, Mostara i Jablanice, kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost hotelijerstva, izdavanja soba i apartmana, trgovine, ugostiteljstva, pekarstva i ostale uslužne djelatnosti.

Cilj kontrola bila je provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sustavima i zapošljavanja radnika na crno, priopćeno je u ponedjeljak iz Porezne uprave Federacije BiH.

Ističe se kako su u ovim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili 49 neprijavljenih radnika, 35 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 19 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 20 objekata koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapošljavanja neprijavljenih radnika, neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanja fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja zapečaćeno je 10 objekata i podneseno je 69 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 126.800 maraka.

Iz Porezne uprave Federacije BiH obavijestili su porezne obveznike da će se aktivnosti inspekcijskog nadzora koje su započete na navedenom području nastaviti i u narednim danima, uključujući i dane vikenda.

Također su pozvali porezne obveznike da usklade svoje poslovanje i poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.

Na kraju su zahvalili svim poreznim obveznicima koji uredno izvršavaju svoje obveze, pozvavši sve da svoje obveze blagovremeno izvršavaju, dobrovoljno prijavljuju i plaćaju, da prijave svakog radnika i posluju u skladu s poreznim i drugim važećim propisima.

To je najbolji i najsigurniji način poslovanja, naglasili su u priopćenju.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO