Ivan Barać svoju karijeru vijećnika u Vijeću Grada Širokog Brijega nastavlja u HDZ-u sa brojevima!

PRO Oglas

Ivan Barać, student medicine i najmlađi izabrani vijećnik u Vijeću Grada Širokog Brijega nakon ulaska u Gradsko Vijeće kao nezavisni kandidat na listi HDU-a, svoju političku karijeru nastavlja kao član HDZ 1990.

Uz Antoniju Banožić, predsjednicu kluba, Dragana Rezića, Josipa Pinjuha i Ivana Baraća, klub vijećnika HDZ-a 1990 u Gradskom Vijeću se nametnuo kao najaktivniji oporbeni klub koji bez zadrške ukazuje na sve propuste vladajuće većine u Širokom Brijegu.

Što očekujete i koje su Vaše ambicije u gradskom vijeću?

-Politika je, ili bi barem trebala biti, posao služenja te nemam osobnih ambicija – samo one koje su mi dali i koje će mi tek dati moji sugrađani. Nažalost, iskustvo nas uči da od jednostranačkog sistema vladanja ne možemo puno očekivati, a nažalost naš grad je i dalje pod apsolutnom vlasti koja će biti spremna da uradi bilo šta kako se ništa ne bi promijenilo te će biti jako teško doći do drastičnih promijena. Ali, borba za bolji Široki neće izostati i vjerujemo da ćemo one male promijene postići, što će biti preduvijet za neizbježne strukturne promjene.

Vi ste bili neovisni kandidat na listi HDU BiH. Planirate li nastaviti kao neovisni kandidat?

-Što znači biti neovisan u našem izbornom procesu osjetio sam iz prve ruke, i nije nešto što bih želio ponoviti. Svoju političku karijeru želim nastaviti graditi s HDZ-om 1990 koja je u prošlom sazivu vijeća imala najaktivnije i najproduktivnije vijećnike, koje osobno poznajem i s kojima ću biti puno jači u daljnjoj bori. Nastavak političke borbe u redovima HDZ-a 1990 nije bila samo moja odluka, nego i odluka drugih nezavisnih kandidata s liste jer u HDZ-u 1990 vidimo stranku koja je odlično organizirana, koja na mladima sve više zasniva svoje kadrov,e te vidimo drugu najveću hrvatsku stranku koja je uvijek služila svom narodu. Za mladu osobu koja želi kroz politiku doprinjeti svom narodu neupitno je – HDZ 1990 je najperspektivnija stranka i nema alternative.

U svojim istupima u Vijeću već ste imali žustre istupe. Što se može očekivati u nastavku?

-Osim rasprave o proračunu čij je nacrt kao da mjere donešene zbog pandemije nisu nanijele nikakvu ekonomsku štetu, moj sljedeći prijedlog će biti da se svi vijećnici odreknu pola vijećničke naknade u korist fonda koji će biti korišten za humane i plemenite svrhe te se prilagođavati situaciji. Tako smo iz tog fonda mogli pomoći žrtvama potresa u Hrvatskoj ili donirati udruzi fra Mladena Hrkaća, Marija naša nada, fondovima koje vode naši franjevici i drugima. Ovo će biti savršena prilika da se vijećnici pokažu kao istinski borci za svoj grad, te da sa sebe skinu oznaku “uhljeba” kakvu među narodima imaju. Nakon toga ne mislim stati, borit ću se za svoje sugrađane na svim poljima i po svim pitanjima.

Dnevni.ba

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO