Ivan Skoko: Sve više mlade publike u kazalištu

PRO Oglas

Glumački ansambl Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Mostar idući će tjedan osim pred domaćom, mostarskom publikom, zaigrati i u Tuzli, Doboju i Kaknju s popularnom predstavom „Identitluk“.

-Turneje poput ove, uveliko su otežane zadnjih godinu dana. Novo normalno podrazumijeva prebacivanje velik broj aktivnosti ‘online’, međutim, ono što ova predstava nudi u svojoj punoj raskošnosti ne može se doživjeti putem računala ili televizora, objašnjava glumac u HNK Mostar Ivan Skoko.

Fenomen ovakvih predstava, kaže on, uključuje prenošenje emocija s glumaca na publiku, ali i obrnuto, jer je kazalište, prema njegovim riječima, živa pojava i upravo iz toga razloga i postoji i opstaje toliko godina kroz povijest, bez obzira na svu modernu tehnologiju i inovacije.

-Kazalište će zasigurno preživjeti koronu. Glumac u kazalištu osjeti svoju publiku i njezine reakcije, dodaje mostarski glumac.

Na daskama HNK “Identitluk” se ovog mjeseca izvodi 25. i 26. ožujka, a mostarska publika imat će priliku 27. ožujka, na Svjetski dan kazališta, pogledati i novu predstavu „Ja od jutra nisam stao“.

Skoko podsjeća kako je sve više mladih ljudi zainteresirano za kazalište.

-Zanimanje za kazalište je sve više, posebice otkako je HNK Mostar u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske uveo besplatne ulaznice za studente Sveučilišta u Mostaru, navodi on.

Mostarski glumac smatra kako je to jedna od najboljih stvari za izgradnju kulturnog identiteta.

-Otkako smo uveli besplatne vaučere u kazalištu sve više i više imamo mlade publike. Na taj način ih kulturno odgajamo i gradimo jedno društvo koje će nastaviti prenositi tu kulturu na buduće generacije – ustvrdio je Skoko.

Dodaje kako je taj projekt i sjajan marketing, jer obično kad se jednoj osobi svidi predstava preporuči je i svojim prijateljima, a to je, prema njegovom mišljenju, bolja reklama od bilo kojeg plakata ili oglasa.

Fena

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO