IZBRISANI iz BUDUĆNOSTI – 484 upisanih u prvi razred u 11 osnovnih škola u Mostaru!

PRO Oglas

Da li je Ljubo (Bešlić i bivši gradonačelnik Mostara) znao nešto, što Vi/mi nismo… Posve je sigurno da su Bošnjaci znali, jer nisu dizali avaza, kad je Ljubo: 3. osnovnu školu – Hamza Humo, oduzeo naraštajima ĐAKA!

Natrpao je u nju: niškorisnu – morbidnu uhljedbenu masu! Nikako se ne mogu oteti dojmu, kako je to genocidno djelo spram ĐAKA. Oduzeti dječjem životu, da ponovo, nakon srpskog urbicida, dobije prosvjetiteljski smisao, kako bi se oni – ĐACI opet počeli obrazovati, u onoj mjeri u kojoj to zahtjeva suvremeno Europska društvo… Fuj! Zaigrao se i on sam, ali i najveći broj lažnim diplomanata s liderove liste, dajući za pravo monopolu i manipuliranju nad odgojno – prosvjetnim odgojem!

Ne diplomatskim jezikom na znanje: Zokiu, Plenkiju, Gordanu Radmanu, Zovkuši, a na radost Vas dunjaluku:

Po čemu je osnovni promašaj stolne liderove politike: 484 upisana prvašića u 11 osnovnih škola, koji će pohađati nastavu po Hrvatskom školskom programu, i, po konceptu ZNA SE škole koja isključuje: slobodu, intelektualnu i kreativnu radoznalost, stvaranje, usklađivanje osobnih želja s potrebama društva za raznim profilima zanimanja, aktivizam kroz obrazovni sustav! Naglasio bih, da je-protekcija po stranačkoj – kumskoj liniji, neizbježni dio inkluzije škola u lideromaniji! Sramota za Stolni! Nije li lider svjestan politike, koja je dovela ovako mali broj prvašića u školske klupe, jer, za nekom od govorancija lanu kako ga je „SRAM“! ZNA SE, tko je dosljedan u provođenju politike nestanka…

Meni, kažem meni, Hrceg-Bosne i Alaha mi, odgojno – obrazovna politika – akademika s liderove liste, nema potrebu da u Hrvatskom narodu izgradi prosvjetiteljsko – znanstveni odnos spram visoko razvijenog i otvorenog društva. Usvajanjem znanja iz HUGE TEHNOLOGY, novih ekonomija i usluga iz sektora: turizma, eco i biodinamičke proizvodnje, kulture i umjetnosti, zacijelo ima zadaću osposobiti mlade naraštaje za najvišu razinu stručnosti koja odgovara složenim i zahtjevnim odnosima na tržištu rada! Ne mogu a da Vas mlade ne uputim u onaj drugi cilj, na koji Vas vodi takvo obrazovanje: paljenje i širenje svijesti o lažnim diplomama, manipulaciji kadroviranjem i prednosti kod zapošljavanja, koje dolaze iz političkih središnjica liderovih stranaka!

Glasni su kad govore da mlade politika ne zanima! Lažu, lažu kao što i za sve ostalo lažu Vas / nas / njih, jer to nije njihova, nego Vaša budućnost – politika mladih naraštaja! Najlakše im je zavarati Vas obećanjima, jer puni ste nade u svoju budućnost! Kakva samo hulja moraš biti, pa nakon ovih iznesenih brojeva, da ne prihvatiš činjenicu: kako je liderova politička ideja besmislena i kako će svako novo obećanje nestati u hagiografijskoj izmaglici iz koje propjeva liderovo čudo!

Političare se ocjenjuje: što i koliko su učinili za zajednicu, dok je na poziciji vlasti i odlučivanja! Zanima li Vas / nas / njih, koji će to lider ponovo uspjeti napuniti školske klupe? Ja ga nit znam, niti ga vidim… A da ga mala izcidi, onako međ nami!!!

Kako bi školske klupe ponovo bile pune a odgojno – obrazovni programi u svom sadržaju imali dominantnu dimenziju budućnosti, slobodan sam predložiti slijedeće: možda, kažem možda, ako bi: učiteljice + nastavnice + asistentice + profesorice počele zavoditi đake, što i nije neki krimen, jer đaci vlažno sanjaju, svaki put kad ih prosvjetarke izvedu na tablu! Vrli moji ĐACI, zgrabite znanje, gdje god da naletite na njega, jer to je Vaša moneta za budućnost!!!

Hrvatin Tomašević / OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO