Jače nego američke sankcije Rusiji – Marokanski dileri hašiša zbog Gaze bojkotiraju izvoz droge u Izrael

PRO Oglas

Izraelski portal Mako piše kako Trgovci hašišem u Maroku, koji se smatraju izvoznicima najtraženije droge na svijetu, odbijaju prodavati je kriminalcima iz Izraela zbog rata s Hamasom.

Marokanski hašiš smatra se najkvalitetnijim na svijetu, a cijena mu je u stalnom porastu. Marokansko carstvo hašiša nalazi se u planinama Rif, a vlasti zatvaraju oči pred izvozom u inozemstvo u zamjeni za mito.

Prema procjenama, marokanski prihod od prodaje droge doseže nekoliko milijardi dolara godišnje. Trgovina hašišem smatra se jednom od najprofitabilnijih industrija u zemlji, uz turizam i izvoz fosfata.

Izraelci koji žive u Maroku tvrde da bi bez izvoza hašiša u inozemstvo marokanska ekonomija mogla propasti. Stotine tona hašiša prodaju se dilerima droge u Europi i Skandinaviji, objasnio je Izraelac koji živi u Maroku i bavi se krijumčarenjem droge u Španjolsku i Francuska.

“U najboljem slučaju, nekoliko stotina kilograma marokanskog hašiša stigne do Izraela. Cijena kilograma marokanskog hašiša u Izraelu može doseći 300.000 šekela (147 tisuća KM). Potražnja za njim u Izraelu je luda jer je vrlo kvalitetan, čist i snažan”, kazao je za Mako.

Prema riječima izraelskog kriminalca koji je član kriminalne organizacije u regiji Sharon, trgovci drogom u Maroku odlučili su im prestati prodavati hašiš, zbog čega su izgubili desetke milijuna šekela.

“Trgovci hašišom u Maroku nisu voljni prodati nam više hašiša ni izravno ni preko posrednika. Odlučili su da nas izbace zbog rata. Od rata smo izgubili mnogo novca. Najmanje desetke milijuna šekela” priznao je narko-diler iz Sharona.

R., jedan od dilera u planinama Rif, priznao je u razgovoru za Mako da je nametnut bojkot narko-dilerima iz Izraela.

“Zašto bi bilo moguće da Izraelci zarađuju za život prodajući marokanski hašiš kada naša palestinska braća pate od gladi i žive u nehumanim uvjetima? Kupite ga negdje drugdje. Više ne prodajemo hašiš Izraelcima”, objasnio je.

OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO