Je li Ministarstvo obrazovanja ŽZH postalo ministarstvo za zapošljavanje?

PRO Oglas

Dolaskom ministrice Ružice Mikulić na čelo Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa nakon izbora 2014. godine broj zaposlenih je bio 23 (dvadeset tri). Na kraju drugog mandata broj zaposlenih je 46 (četrdeset šest).

Postavlja se jednostavno pitanje jesu li ovi ranije zaposleni bili nesposobni da obave poslove koji su u opisu rada ministarstva ili je bilo potrebno zaposliti sve one koji su “čekali na posao”… Još neka pitanja nemaju jasne odgovore, gdje su smješteni svi ti zaposlenici, kad su i gdje objavljivani natječaji za radna mjesta i “od čijih su kuća” ti novoprimljeni?

Nadamo se da će Ministarstvo uredno prešutjeti odgovore kao i do sada. Očekivat je da će nastaviti sa zapošljavanjem i izmišljanjem naziva radnih mjesta, dok svi zaposlenici u školama ne budu imali osobu koja će biti njihov inspektor, nadzornik, savjetnik ili vozač.

Preporučujemo da se u sistematizaciji poslova formira odjel za birokratizaciju rada nastavnog osoblja i stručnih suradnika kako bi se njihov posao sveo na popunjavanje dokumentacije.

Preporučujemo da se za potrebe ministarstva, novcem poreznih obveznika, izgradi veća zgrada u Grudama, kako bi novim zaposlenicima bilo bliže dolaziti na posao i kako bi se smanjili troškovi transporta.

Istraživački tim portala OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO