JOŠ JEDAN DEGENERIK! Ministar MUP-a RS-a, zaprijetio je da bi oni mogli vratiti BiH na tvorničke postavke!

PRO Oglas

Siniša Karan, ministar unutrašnjih poslova RS, zaprijetio je da bi oni mogli vratiti ‘BiH na tvorničke postavke’.

On se oglasio povodom najava da bi visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt mogao nametnuti zakon o državnoj imovini.

“Gospodo, ne dirajte naše šume, rijeke, naša javna dobra, jer tako nas samo tjerate da vratimo BiH na ‘fabrička podešavanja’, tjerate nas na put samostalne Republike Srpske na kojoj nema tragova vaših pritisaka, ucjena, prijetnji, smjena, suspenzija, nametanja, zabrana i blokada”, rekao je Karan u izjavi za Srnu.

On je naveo da je ‘postalo kristalno jasno da BiH, ta nesretno iskasapljena zemlja od visokih predstavnika, pojedinih zapadnih ambasada i neustavnog Ustavnog suda BiH,’ može ići naprijed samo koracima u nazad.

“Dakle, ovdje nije riječ o nikakvoj secesiji, nema ničeg novog i nepoznatog, vi ćete nas jednostavno prinuditi da se vratimo na staro. Nemojte ignorirati jako važnu činjenica da u trenutku nastanka dejtonske BiH funkcioniraju dvije države Republika Srpska od 1992. godine i takozvana Republika BiH, kasnije Federacija BiH od 1994. godine, koje se spajaju (agregacija) u novu državnu zajednicu, gotovo uniju, BiH”, naveo je Karan lažne informacije kojeg Srna potpisuje kao profesora ustavnog prava.

On je dalje nastavio sa lažnim konstrukcijama da je Republika Srpska u BiH ušla kao samostalna država.

“Mi smo na to svjesno pristali, i neka smo, jer je potpisivanjem Dejtonskog sporazuma uspostavljen dragocjeni mir, kao i balans između tri zaraćene strane, te dat okvir za formiranje federalnih institucija koje bi funkcionirale na sistemu kontrole i balansiranja između tri etničke grupe. Znajte da će vaši pokušaji otimanja imovine Republike Srpske dovesti do još čvršćeg jedinstva i odlučnosti srpskog naroda da vam svim raspoloživim pravnim sredstvima odgovori. Nećemo dozvoliti stvaranje unutarnje BiH i ukidanje Republike Srpske”, poručio je profesor Karan.

OTPOR.Media

Vaš komentar

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk