Kako ispravno očistiti metlu?

PRO Oglas

Vaša metla je za čišćenje, ali i stvari koje su za čišćenje moraju se očistiti. Ne biste trebali gurati prljavi alat po podu očekujući da vas neće ometati u nastojanju da očistite pod. Čiste su metle učinkovitije, pa se isplati odvojiti malo vremena da dotjerate svoju, pogotovo ako je prošlo dosta vremena otkako ste to učinili.

Prvo uklonite veliko smeće

Možete vidjeti velike komade koje se lako zalijepe za vašu metlu, poput dlaka i dlačica, a to je prvo što morate ukloniti kada počnete čistiti. Preporučuje se da svoju metlu iznesete van i udarite njome o stablo ili neki drugi čvrsti predmet dovoljno jako da uklonite prašinu i ostatke koji su ostali na čekinjama.

Namočite metlu

U nekim je slučajevima dovoljno dobro udariti metlu, ali stvorite naviku i dubinsko čišćenje povremeno – otprilike jednom mjesečno i nakon svakog većeg čišćenja s kojim se vaša metla mora pozabaviti. Započnite četkanjem svoje metle češljem sa širokim zupcima kako biste uklonili prašinu koja je zapela unutar čekinja.

Napunite kantu toplom sapunastom vodom i potopite glavu metle 30 minuta. Nije bitno jesu li vaši čekinje prirodni ili sintetički, budući da se oba mogu čistiti na ovaj način. Iskoristite vrijeme namakanja da dezinficirate ručku željenim proizvodom. Isperite glavu toplom vodom prije nego što je s čekinjama prema gore stavite pod tuš da se osuši.

Spremite metlu kako biste povećali čistoću

Pravilno skladištenje vaše metle važno je za održavanje čistoće. Ako možete, objesite ga na predviđeni držač tako da čekinje ne dodiruju pod kada nije u upotrebi. Nemojte ga spremati u ormar dok se potpuno ne osuši nakon kupanja; ne želite da se plijesan nakuplja u čekinjama.

Lifehacker.com

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO