Kako pripremiti automobil za ljeto? Ove stvari su ključne za ugodno putovanje

PRO Oglas

Temperature se polako približavaju brojci od 30 stupnjeva što znači da je ljetna sezona već tu. Mnogi stoga planiranju putovanja koja često uključuju vožnju automobila.

Istraživanje Eurobarometra o održivoj mobilnosti pokazalo je da se 56 posto Europljana oslanja na automobile kao primarni način prijevoza.

No prije nego krenete na duže putovanje, ključno je pripremiti se za neočekivane kvarove i osigurati glatku i udobnu vožnju.

Provjerite stanje guma

Prije samog kretanja na dugo putovanje, važno je pregledati gume i osigurati da su u dobrom stanju. To uključuje provjeru dubine profila, općeg stanja guma, a važno je provjeriti i jesu li one napumpane do preporučenog tlaka. Ako su gume istrošene ili oštećene, bilo bi dobro zamijeniti ih prije putovanja.

Pregledajte vozilo

Održavanje igra ključnu ulogu. Bez obzira je li vozilo dobro služilo posljednjih nekoliko godina ili je tek kupljeno, važno je provjeriti ga prije kretanja na dugo putovanje. Pregledajte sustav klimatizacije i hlađenja jer neispravan klimatizacijski sustav može dovesti do nelagode i umora, što otežava koncentraciju na vožnju. Uz to, sustav hlađenja koji ne funkcionira dobro može uzrokovati pregrijavanje motora, što vodi do skupih popravaka i neočekivanih kvarova.

Razmislite o kukcima

Ljetna putovanja mogu biti prekrasno iskustvo, ali kukci i insekti mogu sve pokvariti. Posljednje što itko želi je loša preglednost tijekom vožnje, zbog čega je ključno nabaviti tekućinu za pranje vjetrobranskog stakla i uklanjanje kukaca. Ove specijalizirane tekućine posebno su dizajnirane za otapanje i uklanjanje ostataka koje ostavljaju insekti, ostavljajući vjetrobranska stakla kristalno čistima.

Pripremite komplet za hitne slučajeve

Zaglaviti uz cestu s pokvarenim vozilom nešto je što nitko ne želi doživjeti. Međutim, ključno je pripremiti se za neočekivano sastavljanjem kompleta za hitne slučajeve.

Ovaj bi se komplet trebao sastojati od osnovnih potrepština kao što su kutija prve pomoći, svjetiljka, kablovi za paljenje, mjerač tlaka u gumama i, ako je moguće, rezervna guma.

Također razmislite i o dodavanju prijenosnog punjača za mobitel, deke, grickalica i vode kako bi ostali hidrirani i imali energije u slučaju dugog čekanja.

Pakirajte se pametno

Da bi putovanje bilo glatko i ugodno, spakirajte se pametno. Odredite osnovne potrepštine i one nevažne kako bi smanjili težinu i povećali slobodni prostor. Držite važne stvari nadohvat ruke i spakirajte odgovarajuću odjeću i opremu kako bi se zaštitili od sunca. Dobro organiziran automobil s malo prtljage pomoći će u smanjenju potrošnje goriva i povećati ukupnu učinkovitost te ti tako osigurati ugodno putovanje bez stresa.

Priprema automobila za putovanje zasigurno zahtijeva određeno planiranje i trud, ali isplati se. Na ovaj će način ljetni odmor ili čak i kraći bijeg preko vikenda proći bez stresa i bez brige o bilo kakvim problemima povezanim s automobilom.

N1info.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO