KAKO SE BOŽO (O)BRANIO: Deset godina od Ljubićevog iskaza, čovjeka kojemu je i Sanader vjerovao!

PRO Oglas

Negdašnji predsjednik HDZ-a 1990., a danas jedan od glavnih Čovićevih privjesaka, Božo Ljubić, oštro je osudio navode bivšeg rizničara HDZ-a, nekadašnjeg šefa Carinske uprave, a potom ključnog svjedoka USKOK-ove istrage o korupciji u najužem državnom vrhu Mladena Barišića da mu je dao 400 tisuća kuna.

“U Jutarnjem listu u ponedjeljak, 28. veljače 2011. objavljen je tekst pod naslovom ‘Nakon sastanka sa Sanaderom i Bebićem Boži Ljubiću dao sam 1,3 milijuna kuna’. Naslov, kao i izjava Mladena Barišića da mi je dao 400 tisuća kuna, sve je odvratna laž”, navodi se u Ljubićevom priopćenju, koje je objavljeno na današnji dan prije deset godina.

U istom priopćenju se nadalje navodi kako se tadašnji predsjednik HDZ-a 1990. Božo Ljubić nikada nije sreo s Mladenom Barišićem.

“Ne samo da mi Barišić nije dao novac nego se ne sjećam da sam ikada Barišića sreo, a posebno ne u četiri oka, ako sam ga i sreo, to je moglo biti samo u jako širokom društvu gdje nisam s njim ni komunicirao, a u Tučepima, gdje se to navodno dogodilo, nisam bio u posljednjih dvadeset godina”, kazao je Ljubić.

Božo Ljubić je također ustvrdio da ne samo da nije primio novac od Mladena Barišića, nego da to nikada nije učinio od HDZ-a. Inače, Mladen Barišić je, prema pisanju Jutarnjeg lista u jednom od svojih novijih iskaza kazao kako je novcem iz crnog fonda financiran HDZ 1990. preko Bože Ljubića. Naime, u tekstu Jutarnjeg lista piše kako je u svojoj izjavi Barišić kazao da je tijekom 2007. godine došlo do raspada HDZ-a BiH.

“Ivo Sanader tada je procijenio kako je Božo Ljubić osoba koja bi mogla reformirati tamošnji HDZ. Rekao mi je da bismo mu, osim politički, trebali i materijalno pomoći”, kazao je navodno Barišić u svom iskazu.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO