Kina proizvela vlak budućnosti koji dostiže brzinu 620 na sat, a možete ga pomaknuti jednom rukom

PRO Oglas

Prototip superbrzog magnetskog vlaka kineskih inžinjera predstavljen je i isproban u Kini, izvijestio je CNN.

Dizajneri vlaka tvrde kako će vlak moći doseći brzinu od 620 kilometara na sat i levitirati iznad pruge kako bi iskusio što manje trenja.

Deng Zigang, zamjenik direktora istraživačkog centra za superbrze maglev vlakove u tunelima pod niskim pristiskom, naglasio je kako VTS tehnologija omogućava vlaku da lebdi bez stalnog napona.

Riječ je o prvoj komercijalnoj primjeni visokotemperaturnih supravodiča, koji ne zahtijevaju tehnički složen i skup proces hlađenja na izrazito niske temperature uz pomoć tekućeg helija.

Vlak je isproban prošlog tjedna, na 165 metara dugom poligonu za testiranje, a dizajneri vlaka tvrde da ga je moguće pomaknuti jednom rukom što je i potvrđeno na samom testiranju.

Kina ima jednu od najvećih svjetskih željezničkih mreža superbrzih maglev vlakova, koja se proteže preko 37 000 kilometara, a najbrži gospodarski operativni vlak jest Shanghai maglev koji može doseći 431 km/h.

Trenutno je u tijeku izgradnja novih željezničkih linija, kako bi sve bilo spremno za Olimpijske igre koje bi se trebale održati 2022. u Beijingu.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO