Kojim HDZ-ovcima je ‘roda’ donijela i do 250 tisuća maraka “da zaštite okoliš”!?

PRO Oglas

Upravni odbor Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH na prijedlog direktora na zadnjoj sjednici u 2020. je temeljem javnog poziva donio nekoliko odluka, zahvaljujući kojima će lijepa sredstva dobiti i hercegovačke tvrtke, a što su mediji i objavili. Međutim, nije objavljeno tko stoji iza pozamašnih cifri koje je putem javnog poziva podijelio SBB-ov direktor Fonda, a potpisala HDZ-ova predsjednica upravnog odbora Mirjana Milićević.

Vlasnik mostarskog SIK-a Ivan Knezović lijepo inkasira iz fondova. Za projekt ‘smanjenje emisija zagađujućih tvari u zrak primjenom tehnologija okolišno održive proizvodnje u industriji’ upao je sa iznosom do 120.000 maraka. Međutim, to nije sve.

Sa tvrtkom Roda, gdje je osnivač zajedno s kćerkom Vlade Čuljka, šefa županijske Službe za zapošljavanje dobio je 250 tisuća maraka za rekostrukciju sustava za pročišćenje Karaotoka.

Rodi, koja je više zlatna koka nego roda, sjedište je u Raštanima, gdje je i SIK, a za potrebe projekte registrirana je i čapljinska podružnica. Tamo je zastupnik iste Josip Prskalo, koji je kao i dvoje Čuljaka – TO HDZ BiH Bogodol.

Hotel Buna d.o.o. Mostar, višegodišnjeg istaknutog HDZ-ovca Rafe Gagre za septičku jamu je dobio od istog fonda 179.800 maraka. Septičku jamu su nazvali pojekt izgradnje biološke septičke jame za prikupljanje, odvođenje i pročišćavanje otpadnih i oborinskih voda.

MVVM d.o.o. Mostar Dalibora Buhača upao je s projektom proširenje postojećih kapaciteta za zbrinjavanje medicinskog otpada u Hercegovini sa iznosom do 90.000 maraka.

Novac je dobio i Večernji list BiH za projekt: „Za zelenu i čistu BiH“ 30.000. Identičan iznos dobili su i lani. Tu dodatna objašnjenja nisu potrebna.

Hercegovina.info

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO