„KONTRAVERZE i sabrana medijska djela Amir Gross Kabirija“ – PRIJETNJE IGRAČIMA ZRINJSKOG

PRO Oglas

Najnovija “Kontraverza“ , a i sve kontroverze koje je gosp Kabiri sam stvara, sapliće se i sam u njih upada, a sve to onako djetinjasto i neiskusno, ali prolazi mu jer za pogreške nema kazni – tako mu obećano (pa ne treba mu ni zamjeriti – jer mi to dopuštamo i odgovara nam) jeste intervju sa gospodinom Amir Gross Kabirijem objavljenom u Večernjom listu (pogledajte na linku: https://www.vecernji.ba/sport/biti-dio-zrinjskog-je-privilegij-interes-kluba-je-iznad-svega-1615901), gdje na pitanje novinara o odluci igrača Igora Savića koji je odlučio napustiti klub Zrinjski, gosp Kabiri odgovara:

……“ali ovo je zadnji put da bilo koji igrač napušta klub tijekom sezone, pogotovo protiv volje uprave. Sljedeći put može sjediti na tribini do isteka ugovora. Biti dio Zrinjskog je privilegij.“

Reći i izjaviti da je ovo zadnji put da bilo koji igrač napušta klub pogotovo protiv volje uprave, te sljedeći put može sjediti na tribini do isteka ugovora, nije ništa drugo nego poruka „bahatosti“ ili „Prijetnja“ svim igračima Zrinjskog da ne pomisle da u tijeku trajanja ugovora napustiti klub bez obzira na ponude odakle im dolaze. Na ovaj način Generalni sponzor Zrinjskog, koji je sponzorstvo uvjetovao pozicijom potpredsjednika, sada je preuzeo i palicu vodstva Predsjednika uprave, jer nigdje u svijetu nije svojstveno da potpredsjednik ovako autokratski, pa čak i da je Predsjednik kluba svojata vlasništvo nad igračima. Tako poručuje igračima bez obzira na to što u ugovorima imate i izlazne klauzule, tj uvijete raskida ugovora, isto vam ne vrijedi, vrijedi samo ono što ja kažem.

FOTO: Facebook / HŠK Zrinjski

Postavljamo pitanje, gdje je predsjednik uprave gosp Denis Lasić, izvršni dopredsjednik gosp Danko Šulenta, te je tek treći u hijerarhiji klupskog rukovodstva gosp Kabiri, zašto prva dvojica nisu zaustavili ovu objavu u V.L. , ili za nju uopće nisu znali. Na žalost sramota je izašla u javnost.

Da li je gosp Kabiri koji ima neograničenu i narcisoidnu potrebu da se reklamira, upravlja i vlada svim i svačim, da li je “On” za kratko vrijeme istinski istisnuo Lasića, Šulentu, te ostale članove upravnog odbora, te postao jedini i istinski “Vladar” Zrinjskog?

FOTO: Facebook / HŠK Zrinjski

Ništa strašno, postavili smo samo pitanje, a na Upravnom odboru Zrinjskog je da se očituju!

Ovo nas malo podsjeća na aferu “Ina”, gdje četvrti u liniji rukovođenja napravi ono što je napravio u Ini, a ovdje je gospodin Kabiri treći u tzv. hijerarhijskom nizu Uprave Zrinjskog, pa baš pokaza svoje pravo lice: ucviljene mlade, povrijeđenog ega, .. pa na kraju velikog autokrate gdje kaže (tko zna čitati shvatit će): “Igrači – da Vam Bog nije dao da pomislite napustiti klub za vrijeme trajanja ugovora, ako klubu ne odgovara a hvala Bogu neće ni odgovarati, onda zbog vaše bahatosti bit ćete u klubu do isteka ugovora, ali ćete utakmice gledati sa tribina. Da li ova izjava gospodina Kabirija stvara osjećaj prijetnje pa i osvete… sami procijenite. Mi smo procijenili i analizirali te vjerujte nam – naježili se.

FOTO: Bljesak.info

Ništa čudno, Kabiri ponavlja svoj “modus operandi” koji primjenjuje i u svojoj firmi. Ta, opće je poznata činjenica bliskima samoj kompaniji da je mnogim zaposlenicima u svojoj firmi (domaći državljani), a koji su mu bili na samom hijerarhijskom vrhu, desna ruka, vrhunski stručnjaci ili operativci inženjeri u tvornici, jednostavno im je podijelio otkaze (nećemo o razlozima), a kada bi se netko usudio sam otići mimo njegove volje, on bi ga svim sredstvima natrag vrbovao dajući još povoljnije uvjete (a ti uvijeti/privilegije nisu bili mali), te bih ubrzo toj osobi javno pred mnogim suradnicima/zaposlenicima uručio otkaz sa riječima: U ovoj firmi nitko meni ne daje otkaz, ja sam taj koji daje otkaze.

Tako je i poslata poruka svim igračima Zrinjskog “tko je gazda”

KABIRIJEVA STRAST ZA VLASNIŠTVOM/UPRAVLJANJEM NOGOMETNIM KLUBOM

Odakle Kabirija u Zrinjskom?

Pa postoje dva razloga. Jedan je što je prvotno naljutio Ultrase sa LGBT zastavama, objavama, te promocijama transrodnosti i pripadnosti LGBT zajednici, te je dobio savjet da bi se izvukao i dobio naklonost Mostara, Hercegovine te navijača- postani generalni sponzor, ali On još nadodao da uđe i u Upravu, pa mu se dodijeliše i parking mjesta na stadionu. Što ćete, nije nam zamjeriti, takav smo narod, našim parama nas pokori, pa ga štujemo i slavimo kao spasitelja – Mesiju. A njemu ne bi mrsko, nastavi se tako ponašati i prezentirati kao spasitelj.

Drugi razlog je što preko Zrinjskog želi zacijeliti duboke rane povrijeđenog ega nastale kroz propali projekt sa nogometnim klubom Hapoel iz Tel Aviva.

FOTO: DANNY MARON

Postoji ovdje vrlo velika “kontraverza” po pitanju Kabirija i Hapoela. Naime kada se Kabiri u BiH pojavio 2019. g te početkom 2020. g, mnogi mediji su o njemu pisali pored već sada ofucane nepostojeće realnosti izraelsko-kineskog konzorcija, pisali su i da je Kabiri lično ili vam osobno vlasnik nogometnog kluba Hapoel Tel Aviv. Međutim i dalje postoje ozbiljni tragovi u javnosti i vjerovanja temeljem tih natpisa da zaista on posjeduje taj nogometni klub.

Međutim stvarna istina je sljedeća:

“Uz sve, Kabiri je bio poznat i kao vlasnik jednog od najuspješnijih izraelskih fudbalskih klubova Hapoela iz Tel Aviva.

Međutim, klub je kupio 2015. a problemi su došli već naredne godine. Kako je tada pisao Times of Israel, Hapoel je zapao u stečaj, bankrotirao i kažnjen oduzimanjem bodova.

U toj situaciji Kabiri je rekao da više nema novca za klub, te je izraelski fudbalski gigant otišao pod stečajnu upravu.” Izvor: https://nap.ba/news/70841

Stvarna istina je sljedeća:

Gosp Kabiri, s jednom od tih kineskih firmi koje je dovodio u BiH gdje se predstavljao kao Konzorcij, trebao je raditi novi stadion u Tel Avivu. Međutim, projekt, ideja, te cjelokupni poslovni plan izgradnje te budućeg vlasništva za taj stadion je odbijen od Gradske uprave Tel Aviva, a klub koji je već bio u financijskoj nelikvidnosti brzo je pod vodstvom Kabirija otišao u stečaj… Od novog stadiona ništa se ne dogodi…


Koliko smo upoznati i danas Hapoel postoji kao klub jer se u stečaju pojavio novi investitor.

Ali i dalje ostaje velika “kontraverza”, zašto su mediji pisali 2019. g i 2020. g da je Kabiri vlasnik Hapoela, a ne da je bio vlasnik, pa ga gurnuo u stečaj. Pa jedini mogući odgovor jeste kao što je i danas, mediji pišu ono što gospodin Kabiri hoće i želi, (mediji koje on plaća) a mi smo takav narod, što ćeš, vjerujemo u sve što se napiše bez da provjerimo, slavimo ga, glorificiramo što nas našim parama pravi majmunima, što naše pare vjerojatno šalje za Panamu, kada kažemo naše, stvarno i mislimo da je sav kapital njegov “naš”, ono što on može dokazati je samo 5000 KM kapitala položenog prilikom osnivanja firme.

Sve čime se razbacuje je zarađeno u Aluminiju, a mogao to i Aluminij sam bez njega ostvariti kroz ljevaonicu sa Glencorom- valjda tako treba biti Aluminij d.d. ne može vlasnika prenijeti u Panamu..

Analitički tim portala OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO