“KONTRAVERZE i sabrana medijska djela Amir Gross Kabirija”

PRO Oglas

Kontraverze oko “Navodnog“ strateškog investitora koji je iznajmio pogone Aluminija d.d., te praktički malo po malo skoro pa cijelu imovinu Aluminija d.d., ne jenjavaju.

Velika isprika za sve čitatelje na korištenju jezičnog priloga “navodnog“ iz prve rečenice, jer drugačije ne možemo opisati Najmoprimca imovine Aluminija d.d. jer prema svim dokazima koje je u zadnjih godinu dana prikupljao portal OTPOR.Media, evidentno je da Investitor koji se predstavljao kao izraelsko – kineski konzorcij nije uspio dokazati postojanje tog Konzorcija, nije uspio dokazati bonitet, investicijski kapital, pa čak niti postojanje M.T. Abraham Grupe.

Jedino što je dokazano i što je istina jeste da je izraelski državljanin Amir Gross Kabiri osnovao firmu na općinskom sudu u Mostaru pod nazivom “Aluminij industries doo” sa osnivačkim kapitalom od 5000 KM. Tj. Vlada F BiH je iznajmila prvotno pogon ljevaonice toj “start up” firmi, dok su Kinezi nestali, a M.T. Abraham Group se samo spominje kao neki paravan, mada nitko ne zna ništa o M.T. Abraham grupi ili firmi jer dokazi o istoj, njenom bonitetu, kapitalu ne postoje. Tko je M.T. Abraham Group – nitko ne zna.

Dobro, da ne ispadne da smo 100% isključivi, ipak postoje negdje i neke M.T. Abraham Grupe

Jedna je “M.T. Abraham Group S.A. Panama City Panama (Off Shore zona/ilegalna zona) koja je vlasnik Aluminij industries doo koji je Najmoprimac imovine Aluminija (Vlada F BiH za tu “tajnovitu” promjenu vlasništva sa Kabirija kao fizičkog lica na panamsku firmu zna, ali se pravi gluha, nijema i slijepa), te postoji ponovo novoosnovana firma M.T. Abraham Group doo Mostar novoosnovana firma u Mostaru sa “impozantnim osnivačkim kapitalom” od jednu tisuću KM… ali ove M.T. Abraham iz Izraela koja se sa Kinezima pojavila kao najmoprimac i investitor- nigdje nema (nemojte ni pitati za nju -pojela maca)

(Zato naše korištenje jezičnog priloga “NAVODNI” kada opisujemo strateškog investitora nije nikakav novinarski hir ili ironiziranje sadržaja ovog teksta, te ovim putom pitamo Vladu F BiH tko je M.T. Abraham Group koji se krajem 2019 i početkom 2020 g. pojavio sa dvije kineske firme kao “Investitor” koji preuzima Aluminij Mostar.)

Dobro evo već više od tri godine ne znamo tko je “NAVODNI” investitor u Aluminiju d.d. Mostar, te se idemo baviti samo činjenicama.

Sljedeća nepobitna činjenica jeste da je Aluminij industries d.o.o zaradio čiste dobiti u 2021.g 29,3 milijuna KM, gdje se vještim marketingom prezentira svako ulaganje u Aluminij, kao ulaganje kapitala investitora, a u stvari to je novac zarađen ovdje u Mostaru kroz ljevaonicu – a sve to je mogao i sam Aluminij d.d. bez posrednika, jer Aluminij industries d.o.o radi praktički kao ispostava Glencore-a, 25 godišnjeg partnera Aluminija koji je jedini u ovom dijelu Svijeta u mogućnosti osigurati sirovine za ljevaonicu, pa ponovo ponavljamo mogao je to sve i Aluminij d.d. raditi sa Glencore-om, ali ne, nije mu dopušteno – lakše je sa posrednikom (ne znamo – valjda tako treba biti).

Ovo što ste pročitali, samo je uvod u serijal tekstova “KONTRAVERZE i sabrana medijska djela Amir Gross Kabirija” koja ćemo Vam kroz naredne dane prezentirati.

Analitički tim portala OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO