Košarkaši Gruda jednim bodom prednosti slavili nad Posušjem

PRO Oglas

Košarkaši Gruda svladali su Posušje u derbiju 12. kola lige Košarkaškog saveza Herceg-Bosne rezultatom 63:64 i tako prekinuli odličnu seriju “žutih”.

Ivica Širić ubacio je 22 poena za domaćina, a jako loš postotak šuta za tri poena imale su obje ekipe. Ubacili su žuti za njihove pojmove samo 7 trica iz 32 pokušaja. Zbog toga je i utakmica na kraju imala mali broj poena.

Trener Robert Jurišić je dao izjavu za “Radio Posušje”.

“Falila su nam tri naša standardna igrača koja su ozlijeđena. Nikola Lebo koji je nositelj ekipe, ozlijedio se u utakmici sa Širokim i nemamo ga već drugu utakmicu. Njemu se nadamo da će se priključiti ekipi za dva tjedna, jer iduće kolo smo slobodni. Ante Leko isto ima problem s koljenom. Nadamo se da će se priključiti idući tjedan treninzima. Tomislav Ramljak još vuče ozljedu s preponama i njemu se brzo nadamo da će se vratiti u igru. No, ne želimo se na to vaditi. Jednostavno par mojih igrača je podbacilo. Što je tu je. Idemo dalje. Još uvijek smo prvi na tablici.”

Gruđane je predvodio Zlatko Galić s 20 pogodaka, zatim Marko Andrijanić 15, Nikola Andrijanić 12, Željko Leko 9, Domagoj Mikulić i Antonio Leventić po 3 postignuta koša i Karlo Odak 2.

Za KK Posušje Ivica Širić postigao je 22 koša, Ante Begić 17, Ante Čutura 10, Josip Ramljak 6, Ante Kovač i Zvonimir Biško po 4 postignuta koša.

KK Posušje

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO