Košarkaši Širokog poraženi od Mladosti MaxBet iz Zemuna na turniru ABA 2 lige

PRO Oglas

Košarkaši Širokog na turniru ABA 2 lige koji se igra u Srbijanskom Zlatiboru poraženi su od Mladosti MaxBet iz Zemuna s rezultatom 83:76.

S ovim porazom, Široki je značajno umanjio izglede za plasman u Play-off ABA 2 lige, iako su igri bodovi iz još dvije važne utakmice.

Otvaranje utakmice bilo je dosta izjednačeno, iako treba naglasiti da su Zemunci cijelo vrijeme u prvoj četvrtini (izuzev jednog navrata kad je bilo 20:20) makar minimalno vodili, a u svojim redovima imali su više raspoloženih igrača.

Širokobriježanima je nedostajalo da još netko isprati raspoloženog slavljenika Daria Drežnjaka (slavi 23. rođendan) pa je rezultatski prva četvrtina pripala Mladosti s 20:22.

Druga četvrtina se nastavila u sličnom tonu. Mladost je održavala laganu prednost sve do posljednjih minuta ove dionice. Široki tada uz dobru dionicu Mandića radi preokret i dobiva ovu dionicu s 20:18, pa se na odmor otišlo s rezultatom 40:40.

Širokobriježani treću dionicu otvaraju sjajno i odvajaju se Zemuncima na značajniju prednost, a ukupno ovu četvrtinu dobivaju s 26:16, a u posljednjih 10 minuta ulaze s prednošću od 66:56. U ovoj dionici treba pohvaliti i igru kapetana Jure Zubca koji se priključio sjajnom Drežnjaku i Mandiću.

No, unatoč sjajnoj igri u trećoj dionici, Široki drastično pada na otvaranju posljednje ključne četvrtine i pruža priliku Mladosti da se u potpunosti vrati u igru. Nekoliko izgubljenih lopti i neprisiljenih pogrešaka Širokobriježana, Zemunci znalački koriste i preokreću rezultat u svoju korist, te posljednju dionicu dobivaju s čak 25:10 i na kraju pobijeđuju s konačnih 83:76.

Najbolji u redovima Širokog bili su Mandić i Drežnjak s po 17 koševa, a 13 je pridodao Zubac, a Čolak 12.

Kod Zemunaca uz dobru momčadsku igru, prednjačili su Gombauld sa 16 koševa te Mitchell s 15.

Jabuka.tv

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO