Ljubuška policija otkrila plantažu marihuane vrijednu preko milijun KM

PRO Oglas

Provodeći pojačane mjere u cilju suzbijanja zločina protiv oružanih snaga, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke došli su do operativnih saznanja da se na području mjesta Lipno, Ljubuški nalazi zasađen veliki broj zelenih stabljika koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje.

Po dobivenim saznanjima policijski službenici Sektora kriminalističke policije pristupili su pretrazi terena, te su na teško pristupačnom terenu u mjestu Lipno, pronašli veći broj zelenih stabljika.

Dana 15.07.2022.godine oko 08:40 sati na lokalitetu na kojem su bile zasađene stabljike dolaze dvije muške osobe i odmah počinju sa sabiranjem stabljika, te ih policijski službenici Sektora kriminalističke policije i policijski službenici Specijalne policije lišavaju slobode. Utvrđeno je da se radi o osobama RA (63) i MA(21) iz mjesta Vitina, Ljubuški.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH zajedno s policijskim službenicima PU Ljubuški , PU Široki Brijeg i PU Posušje pristupili su vršenju očevida kojim je utvrđeno da se na teško pristupačnom terenu u mjestu Lipno, Ljubuški nalazi zasađeno 918 zelenih stabljika koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje, čija bi vrijednost u uličnoj preprodaji iznosila preko milijun KM.

Nakon izvršenog očevida stabljike su izuzete i smještene u službene prostorije MUP-a ŽZH Ljubuški. U službenim prostorijama MUP-a ŽZH je nad gore navedenim osobama zavedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz članka 238. KZ FBIH. Osobe RA i MA su tijekom krim obrade u cijelosti priznale počinjene navedenog djela. Po kompletiranju predmeta protiv navedenih osoba bit će upućeno izvješće Županijskom tužiteljstvu u Širokom Brijegu zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz članka 238 KZ FBIH.

Prilikom vršenja očevida došlo je do ozljeda jednog policijskog službenika, te su zbog teško pristupačnog terena u izvlačenju istog pomogli djelatnici GSS-a. Ovim putem Uprava policije se želi zahvaliti svim djelatnicima GSS Ljubuški , Hitnoj medicinskoj pomoći DZ Ljubuški, kao i svim policijskim službenicima koji su sudjelovali u ovoj akciji, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

Iks-portal.info

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO