Malo mu bilo 16 godina zatvora – Uhićen jedan od vođa hrvatsko-srpske bande koja je švercala drogu

PRO Oglas

Pripadnici srpsko-hrvatskog kartela uhićeni su zbog sumnje da su krijumčarili drogu iz Španjolske i prodavali je u Grčkoj.

Kako pišu grčki mediji, a prenosi srbijanski Kurir, jedan od vođa ovog narkokartela je Saša Cvjetan, državljanin Srbije i bivši pripadnik zloglasne paravojne jedinice “Škorpioni”, čiji su pripadnici počinili brojne ratne zločine u Hrvatskoj i BiH 90-ih.

Cvjetan je, inače, u ožujku 2018. godine izašao na uvjetnu slobodu nakon što je u zatvoru odležao više od dvije trećine kazne od 20 godina. Na nju je osuđen zbog ratnog zločina, ubojstva 14 albanskih civila, žena i djece, članova obitelji Bogujevci u Podujevu u ožujku 1999. godine, navodi Kurir.

U zatvoru je proveo 16 godina i četiri mjeseca, a na slobodu je pušten tri i pol godine prije isteka kazne, nakon što je uvažen njegov zahtjev za uvjetni otpust i nakon što je izdržao više od dvije trećine kazne. Obećao je i da će se na slobodi ponašati u skladu sa zakonima te da neće počiniti novo kazneno djelo, no obećanje nije održao.

Članovi kriminalne skupine uhićeni su u suradnji s DEA-om, američkom saveznom agencijom za suzbijanje krijumčarenja droge koja je grčkoj policiji dostavila informacije o krijumčarenju droge preko Španjolske u Grčku.

U akciji grčke policije uhićeno je 11 osoba, a kako navodi grči portal protothema.gr na koji se poziva Kurir čak šestero uhićenih je porijeklom iz Srbije i Hrvatske, a petero su grčki državljani, tri Grka i dvije Grkinje. Istraga još uvijek traje, a narkokartel je otkriven tako jer su “provaljena” dva profesora koji su učenicima u jednoj atenskoj osnovnoj školi prodavali drogu.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO