Mario Kordić i Zlatko Guzin ponovno izabrani u utrku za gradonačelnika Mostara

PRO Oglas

Mario Kordić (HDZ) i Zlatko Guzin (SDA) ostaju u utrci za gradonačelnika Mostara i nakon ponovljenog prvog kruga glasanja u Gradskoj vijećnici.

Nakon što je ustanovljeno da postoji kvorum od 30 vijećnika, u Gradskom vijeću Mostara obavljen je prvi krug glasanja za gradonačelnika.

Mario Kordić je dobio 14 glasova, Zlatko Guzin 12, Irma Baralija (Bh. blok) 2, dok Arman Zalihić (SDP) nije dobio nijedan glas. Dva listića su bila nevažeća.

Sjednicu su prije glasanja napustila tri vijećnika SDP-a i dva PMP-a jer nije udovoljeno kandidatu za gradonačelnika Armanu Zalihiću da se glasanje odgodi za pet dana.

Boška Ćavar koja zbog zdravstvenih problema ne sudjelovanja na sjednici glasala je u prvom krugu i njen glas je bio u glasačkoj kutiji prije nego što je počelo glasanje drugih vijećnika.

Sjednica je nakon glasanja prekinuta, a nastavit će se u petak u 15.30 sati.

Podsjećamo, Prva mostarska partija na današnjoj sjednici je za poziciju gradonačelnika kandidirala Armana Zalihića iz SDP-a.

U prvom krugu glasanja održanom 5. veljače 14 vijećnika je glasalo za Marija Kordića, 11 za Zlatka Guzina, a pet za Irmu Baraliju, no prvi krug je danas ponovljen po nalogu visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka koji je kazao da glasanje treba biti tajno.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO