MAŠALA – MUP ŽZH “STOP PALICE” platio kao neka umjetnička djela!

PRO Oglas

Ministar David Grbavac dobio je novi nadimak i to “DAVID PALICA”. Po uzoru na Đuru Palicu iz šou – programa “Kursadžije”, dok David Palica Grbavac izvodi šou sa svojim ministarstvom kojim rukovodi.

Naime, osim što MUP ŽZH ima problema s uvođenjem discipline u vlastitim redovima, izgleda da ima ozbiljnih problema i sa javnim nabavkama.

Trideset plastičnih “STOP PALICA”, od kojih čak dvadeset svijetli, deset ne svijetli, kao i pet punjača za baterije koje je MUP ŽZH uz blagoslov ministrovog potpisa koštalo 75 KM manje od 6.000,00 KM. Pa zar i to nije neka vrsta šou-a?

Ova javna nabavka provedena putem izravnog sporazuma objavljena je na službenim stranicama MUP-a ŽZH, a nabavljač je tvrtka SHOT d.o.o. Zenica, a sporazum je potpisao ministar David Grbavac.

Znači u prosjeku svaka stop palica košta oko 200,00 KM što je prosto nemoguće pa makar te palice na sebi imale dodatnu opremu protiv tjeranja komaraca za vrijeme ljetnih noćnih patrola, ili da na sebi imaju ventilatore za rashlađivanje ili ugrađene grijače koji se napajaju solarnim pločama a koje će grijati promrzle ruke onoga koji će njima mahati nasred prometnice gdje bura toliko udara da vozač više mora kontrolirati vozilo, nego brzinu!

Portal OTPOR.Media je već pisao o malverzacijama putem javnih nabavki MUP-a ŽZH i drugih institucija kada se radi o obnovama voznih parkova ili autodijelova gdje je tvrtka MRM uvijek apsolutni dobavljač s najnižom cijenom koja je otprilike oko 100 KM niža od predviđenih sredstava.

Evo sada nas ministar David Grbavac uvjerava i kako je prosječna cijena stop palice 200 KM, a ulaskom na stranice primjerice military.shop-a vidimo da se te stop palice prodaju u prosjeku oko 20 KM.

Koga ovdje više masla David Grbavac? Hoće li i ovdje reći da pravimo “od muhe slona” kao kada smo ga pitali kako se međusobno potuklo sedam policajac u jednom restoranu?

Tko više stoji tog ministra koji apsolutno ništa nije napravio u prve 4 godine mandata osim što je prikrivao i nastavio kriminal unutar MUP-a ŽZH?

Ne treba vas čuditi ako ćete ubrzo čitati kako će i Amir Gross Kabiri “uletio straga” u opremanje MUP-a ŽZH!

Mili Marušić / OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO