Medvedev pozvao na likvidaciju Zelenskog

PRO Oglas

Dmitrij Medvedev, zamjenik tajnika Vijeća sigurnosti Rusije, pozvao je na “fizičku eliminaciju” ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog i njegove pratnje.

On je prokomentirao događaje u blizini Kremlja, za koji ruske vlasti tvrde da je bio napad na predsjednika Rusije.

“Nakon današnjeg terorističkog napada ne preostaje ništa drugo osim fizičke eliminacije Zelenskog i njegove klike. On nije ni neophodan da potpiše akt o sigurnosnoj predaji”, rekao je Medvedev.

Medvedev je poznat po svojim radikalnim izjavama o ratu u Ukrajini i političkoj situaciji općenito.

Ranije se na društvenim mrežama pojavio novi snimak napada dronom na rusku prijestolnicu. Kao što se može vidjeti dron je precizno gađao kupolu na kojoj se nalazi jarbol sa ruskom zastavom.

Kremlj je danas izdao priopćenje u kojem navode da su Ukrajinci sinoć pokušali bespilotnim letjelicama napasti rezidenciju predsjednika Ruske Federacije u Kremlju.

“Dvije bespilotne letjelice bile su usmjerene na Kremlj. Kao rezultat blagovremenih akcija vojske i specijalnih službi uz upotrebu radarskih sistema za borbu, dronovi su stavljeni van pogona. Kao rezultat njihovog pada i rasutih fragmenata na teritoriji Kremlja, nije bilo žrtava niti materijalne štete”, naveli su.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO