Meta planira uvođenje AI “osoba” na Facebooku i Instagramu sljedeći mjesec

PRO Oglas

Meta bi mogla pokrenuti “persone” pokretane umjetnom inteligencijom u svojim uslugama – koje uključuju Facebook i Instagram – već sljedećeg mjeseca, dajući korisnicima novi način pretraživanja, dobivanja preporuka i druge načine angažiranja s Metinim proizvodima.

Citirajući razgovore s tri insajdera tvrtke, primjećujemo da bi chatbotovi mogli imati različite osobnosti, uključujući onaj koji nudi preporuke za putovanja “u stilu surfera” i drugi koji govori poput Abrahama Lincolna.

Skoro lansiranje moglo bi pomoći Meti da se natječe na dva fronta. S jedne strane, ugrađeni chatbotovi mogli bi biti način za povećanje angažmana s uslugama poput Facebooka i Instagrama usprkos konkurenciji poput TikToka. S druge strane, chatbotovi bi mogli poslužiti kao prikaz Metinih AI sposobnosti dok se natječe s OpenAI-jem koji podržava Microsoft i Googleovim Bardom.

Izvršni direktor Mete Mark Zuckerberg otvoreno je govorio o svojim planovima za ugradnju “osoba umjetne inteligencije” u proizvode tvrtke. U veljači je najavio stvaranje nove grupe proizvoda usmjerene na generativnu umjetnu inteligenciju. “Dugoročno gledano, usredotočit ćemo se na razvoj AI osoba koje mogu pomoći ljudima na različite načine”, napisao je Zuckerberg. “Istražujemo iskustva s tekstom (poput chata u WhatsAppu i Messengeru), sa slikama (poput kreativnih Instagram filtara i formata oglasa), te s video i multimodalnim iskustvima.” Početkom lipnja, istraživač aplikacija Alessandro Paluzzi uočio je znakove nove značajke “Chat with an AI” u Instagram aplikaciji koja bi mogla odgovarati na pitanja i davati savjete u stilu 30 različitih AI osobnosti. Chatbot bi također mogao pomoći korisnicima u sastavljanju poruka, prema informacijama koje su procurile. Zuckerberg je ponovno spomenuo inicijative AI tvrtke u razgovoru o zaradi prošlog tjedna. Rekao je da ih tvrtka gradi pomoću vlastitog LLaMA velikog jezičnog modela. “Možete zamisliti mnogo načina na koje umjetna inteligencija može pomoći ljudima da se povežu i izraze u našim aplikacijama, kreativnim alatima koji olakšavaju i čine zabavnijim dijeljenje sadržaja, agentima koji djeluju kao pomoć, treneri ili koji vam mogu pomoći u interakciji s tvrtkama i kreatorima i više,” rekao je glavni izvršni direktor. Očekuje se da će više detalja o Metinoj AI mapi biti objavljeno na Connect događaju za programere u rujnu. Iako su komentari Marka Zuckerberga naglasili prednosti koje bi takvi chatbotovi mogli imati za Metine korisnike, Financial Times napominje da bi oni također mogli pružiti tvrtki više podataka o njihovim interesima za pomoć pri ciljanju oglasa. U proteklih nekoliko mjeseci, konkurentska tvrtka za društvene medije Snap testirala je dodavanje sponzoriranih veza u svoj chatbot My AI koji pokreće ChatGPT.

Geek.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO