Ministar Mitrović na državnoj zemlji gradi solarnu elektranu, koncesiju tražila njegova žena

PRO Oglas

Ministar privrede i poduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović graditi će u Bileći na državnom zemljištu solarnu elektranu na preko 244 hektara, saznaje portal CAPITAL.

Da bi počeo sa gradnjom neophodna mu je koncesija, a nju je tražilo poduzeće ”“Energy of the future” iz Bijeljine, čiji je osnivač njegova supruga Nela Mitrović.

Vlada je na sjednici krajem ove godine pozitivno odgovorila na tu inicijativu i donijela odluku o pokretanju postupka dodjele koncesije.

Nema sumnje da će konačna odluka o dodjeli biti pozitivna, s obzirom na to da će se o prijedlogu ponovo izjašnjavati Vlada, a čiji je član upravo Vojin Mitrović.

Ipak, kako bi se ispoštovale zakonske procedure, obavezno je sprovesti javno nadmetanje.

Ministarstvo energetike i rudarstva je ovlašteno da pripremi dokumentaciju te u suradnji sa Komisijom za koncesije sprovede postupak.

Inače, instalirana snaga elektrane “Bileća – Solar 1” biće 140 megavata, a godišnja proizvodnja se procjenjuje na 197,87 gigavat sati.

Paneli će biti postavljeni na lokalitetu Hadžibegovo brdo, sa desne strane regionalnog puta Bileća-Deleuša.

Mitrović je u kratkoj izjavi za CAPITAL kazao da koncesiju nije tražio on već poduzeće na čijem je čelu njegova supruga.

O bilo kakvim detaljima vezanim za projekat nije želio razgovarati.

“U ovom trenutku ne želim o tome razgovarati. Imamo partnere i sve ostalo što nam je potrebno”, kazao je on.

Inače u Bileći nekoliko godina unazad vlada solarna groznica, a njome su najviše “zaraženi” upravo političari i biznismeni.

Capital.ba

 1. Vojin Mitrović sinonim za kriminal, nepotizam i pohlepu.
  Čovjek poznat u narodu kao “Papak”, je jedan od rijetkih političara koji je još prije rata osuđen i služio zatvorsku kaznu za privredni kriminal. Danas je, da paradoks bude veći, na čelu Ministarstva privrede.
  Sna odmah nakon završenog fakulteta zaposlio kod Milorada Dodika za savjetnika. Kasnije sina Stefana postavlja za direktora Agencije za agrarna plaćanja, koja se nalazi u sastavu Ministarstva poljoprivrede.
  Sin Stefan je oženio Natašu Škrbić, kćerku još jednog skorojevića Ranka Škrbića da kriminal lakše prepakuju u porodični biznis.
  Krivičnu prijavu zbog zlouporabe položaja je dobio kao Ministar komunikacija i transporta BiH.
  Sce čega se u životu dohvatio je povezano sa krininalom.
  Ne samo “Papak” kako mu je nadimak dala Ž. Cvijanović nego i klasičan ološ i hohštapler.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO