Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić glumi budalu veću od budale – Želi istražiti će Schmidta i ljude koji ga čuvaju

PRO Oglas

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić priopćio je, da je od Službe za poslove sa strancima dobio informaciju da je boravak Christiana Schmidta u BiH upitan, jer nije u potpunosti u skladu za pozitivnim zakonskim propisima.

-Propisi BiH jasno definiraju pod kojim uvjetima strani državljani mogu boraviti u našoj zemlji, kao i rokove boravka.

Također, zatražit ću od sigurnosnih agencija da provjere i dostave informaciju tko su osobe koje obavljaju poslove osiguranja Christiana Schmidta. Da li imaju dozvole od naših agencija za obavljanje tog posla, kao i dozvole za posjedovanje i nošenje oružja – priopćio je Nešić.

Podsjetimo da je direktor Službe za poslove sa strancima Žarko Laketa, kadar SNSD-a i nekadašnji savjetnik SNSD-ovog ministra Staše Košarca, aktualnog ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Dužnost direktora je preuzeo u ožujku, nakon što je na tu poziciju imenovan uz suglasnost stranaka “Trojke” – Naše stranke, Naroda i pravde i Socijaldemokratske partije. SNSD do tada nije kontrolirao Službi za poslove sa strancima.

Ministar sigurnost BiH Nenad Nešić prije nekoliko dana je “obnovio ljubav” sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom, te su proglasili da su “ponovno u koaliciji”, mada upućeni kažu da ta koalicija de facto nikad nije ni prekidana.

Sve ovo događa se u jeku secesionističkih prijetnji Milorada Dodika, koji je prošlog tjedna najavio da je izdao instrukcije MUP-u RS-a, prema kojima će, ukoliko dođe na prostor RS-a, visoki predstavnik Schmidt biti uhićen.

Naknadno je ovo pokušao ublažiti izjavama kako “Republika Srpska neće primjenjivati silu prema Schmidtu, ali da je poruka da nije dobrodošao i da bi zbog njegove sigurnosti bilo bolje da se vrati i nikad više ne dolazi”.

OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO