Mlađi od 18 uskoro će imati točno određeno vrijeme koliko smiju biti na TikToku

PRO Oglas

Tik Tok uvodi veliku promjenu. Aplikacija koja je najpopularnija među mladima tijekom idućih će tjedana postaviti ograničenje od 60 minuta vremena dnevno za korištenje korisnicima mlađima od 18 godina.

Ako maloljetnici prekorače ovaj vremenski limit, morat će unijeti lozinku za nastavak korištenja usluge tog dana. Međutim, imat će mogućnost isključiti ovu značajku. Iz TikToka su rekli da uvode promjenu kako bi pomogli ljudima da prate koliko sati dnevno provode na ekranima.

Objasnili su da novo ograničenje dolazi nakon što je prošle godine uveden zahtjev za poticanje tinejdžera da sami kontroliraju svoje vrijeme ispred ekrana. Korisnici platforme moraju imati najmanje 13 godina, a u sklopu nove značajke svatko mlađi od 18 primit će tjednu obavijest s rekapitulacijom svog vremena ispred ekrana.

Roditeljska kontrola

Svatko tko odustane od novog ograničenja od 60 minuta, ali nastavi koristiti aplikaciju više minuta dnevno, dobit će upit od TikToka da postavi svoju vlastitu kontrolu vremena pred ekranom. Roditelji djece koji koriste opciju Family Pairing u aplikaciji također će moći postaviti ograničenja vremena, kao i pristupiti nadzornoj ploči koja daje pregled korištenja aplikacije.

Cormac Keenan, voditelj povjerenja i sigurnosti u TikToku, rekao je da je tvrtka radila s istraživačima na razvoju ograničenja. Iako ne postoji kolektivno stajalište o pravoj količini vremena pred ekranom ili utjecaju vremena pred ekranom, pri odabiru ovog ograničenja konzultirali su se s akademskim istraživanjem i stručnjacima iz Digital Wellness Laba u Bostonskoj dječjoj bolnici.

Index.hr

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO