Mostarski odvjetnik u Širokom Brijegu osuđen za krađu

PRO Oglas

Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu je u prvostupanjskom postupku dokazalo krivnju optuženika Predraga Mišića iz Mostara, zbog kaznenog djela zloupotrebe povjerenja. Optužnicu u ovom predmetu zastupao je tužitelj Josip Aničić.

Presudom Općinskog suda u Širokom Brijegu Predragu Mišiću je izrečena uvjetna osuda i utvrđena kazna zatvora u trajanju od 6 (šest) mjeseci s rokom provjeravanja od 2 (dvije) godine.

Predrag Mišić se teretio da je u vremenskom periodu od 2013. do 2018. kao odvjetnik I.S. iz Mostara zastupajući njegove interese u postupcima naknade štete zloupotrijebio dato ovlaštenje. Presudom Općinskog suda u Mostaru I.S. je na ime naknade štete dosuđen iznos od 3.616,43 KM koji je odvjetnik Predrag Mišić primio na svoj račun. O tome nikad nije obavijestio I.S. niti mu je ikada predao primljeni novac, već je jedne prilike njegovom ocu B.S. na ruke dao iznos od oko 2.500,00 KM, a ostatak zadržao za sebe.

Presuda je nepravomoćna i stranke imaju pravo izjaviti žalbu o kojoj će odlučivati Županijski sud u Širokom Brijegu, navodi se u priopćenju Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

U skladu sa načelom pretpostavke nevinosti, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo, dok se pravomoćnom presudom suda ne utvrdi njegova krivnja.

OTPOR.Media

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO