Mr. Milan Jovičić: Povijesni „hercegovački div„ tiho je pao?

PRO Oglas

Kako nam istinski najavljuju i mnogi hrvatski mediji, za njegovu sadašnjost i eventualnu budućnost, pristojniji je i realniji naslov ovog sadržaja teksta; “OTPOR.MEDIA” RAZOTKRIVA: Korumpirana hobotnica “novog” mostarskog Aluminija, bh političara, MT Abraham Group i Amira Grossa Kabirija”

Evo, našoj Bosanskohercegovačkoj javnosti pišem jedan sadržaj o mostarskom Aluminiju, o kojem sam do danas napisao preko 400 objavljenih kolumni, samo sa istinom, izvrsnoga stručnjaka i poznavaoca svih aktivnosti i događanja u ovoj firmi, koju sam gradio od kamena temeljca 1970 godine.

Kao magistar elektrotehnike i stručnjak brojnih tehnoloških procesa, sa učešćem u izgradnji i šest velikih industrijskih objekata u bivšoj Jugi, specijalizant kod Francuza u firmi „Pe4chiney“.a, u Njemačkoj kod „ Siemens“-a u bivšem velikom Sovjetskom Savezu na objektima proizvodnje električne energije i brojne druge djelatnosti.

Našoj javnosti, poodavno veoma poznata firma, koja početkom agresije na grad Mostar i samu firmu, do Dejtona i današnjih dana, u periodima Gebelsove informativne propagande, glasila je za „ hercegovačkog diva „ da bi se konačno i ugasila, uzurpacijom tvorevine Herceg Bosne i kadrovima HDZ-a, sa najvećim kriminalcem u poslovanju firme Mijom Brajkovićem, Ivom Bradvicom i inim njihovim suradnicima.

Bila je to firma sa planetarnim kriminalom, pljačkom, diskriminacijom na nacionalnoj osnovi, poslovanjem po zakonima HB, bez mogućnosti predstavnika državnih institucija vlasti, sve do mjeseca studenog 2013. godine ?

Istina je, da su i svi „ grobari aluminija „ s Bošnjačkim kadrovima u vlasti Federacije, upravo i mnogo doprinijeli, kao „ulizice„ kako ih je opisao Meša Selimović, ovakvom načinu rada i poslovanja firme, kao podrškom svome koalicijskom partneru HDZ-u i njegovim kadrovima sa Mijom Brajkovićem, Draganom Čovićem i inim suradnicima u cijelom periodu i poslije Dejtona, do današnjih dana.

Da bude još gore i crnje, pobrinula se i vlada Fadila Novalića sa svojim ministrima, koja je i sva upravljačka prava, kao i aktivnosti oko iznajmljivanja ove firme, kao da im je njihova babovina, nekom novom investitoru, u ovome slučaju Izraelcima, nekim Kinezima i kome još?

Isto tako, sramotno je da je i tadašnje Vijeće ministara sa Denisom Zvizdićem, odobrio uvoz sirovog aluminija iz Rusije, bez carinskih obaveza, kako bi novi partner mogao pokrenuti pogon livnice, sa pretapanjem ovoga aluminija i izradom legiranog, za prodaju na tržištu ?

Bivši premijer vlade Federacije Nermin Nikšić, kao jaran i pajdaš svoga prijatelja Mije Brajkovića, ustupa mu kapital od 44% tzv. „radnički kapital„ koji dijeli svojim Hrvatima obilato, Bošnjacima mizernih sedam dionica, a zajednički, za sva vremena istjeruju radnike srpske nacionalnosti i kao dioničare, kao i korisnike drugih radničkih prava, bez ikakvog obeštećenja?

Upravo ovih dana, ta tzv. udruga dioničara (DIAL) u hrvatskim medijima, istupa u javnost sa svojim stavovima i viđenjima cjelovite situacije, u pismu za javnost, kako to naglašavaju sa ; JEDINOM ISTINOM, zanemarujući apsolutno period Gebelsove informativne propagande u medijima, glorifikacijom ovoga giganta i njihovim poslovanjem, kako bi se upravo sada kada „gigant postaje patuljak„ prisjetili da se i oni prijave sa svojim brojnim istinskim informacijama.

Tako portal OTPOR.MEDIA , sa pismom udruge DIAL-a otkriva javnost; „Postoji samo jedna istina o Aluminiju d.d. – dosta je bilo laži i medijskih spinovanja- ALUMINIJ nije ALUMINIJ INDUSTRIES„?

Međutim, prije sadržaja pisma i daljih mojih opservacija, za istinu bih priupitao kolegu Topića, predsjednika ove udruge DIAL, gdje su bili sa svojim stavovima i mišljenjima, sve ove godine kriminala i djelovanja Mije Brajkovića, Ive Bradvice, Mladena Galića i inih suradnika, kada su bili u pitanju radnici srpske nacionalnosti i njihovo „duplo golo„ u dioničarskom djelovanju i njihovom članstvu, neka ostane za noviju povijest?

Dakle, raduje me da se s ovim sadašnjim problemima, rekao bih iznutra hrvatska komponenta, tzv. Udruga DIAL oglašava i pojavljuje u javnosti, međutim ne smijemo zaboraviti vrijeme Mije Brajkovića, dok je „Srbima i psima„ bio zabranjen ulaz u firmu Aluminij.

Isto tako, ne smijemo zanemariti i ulogu bivšeg premijera Nermina Nikšića, koji je bez dionica najurio radnike srpske nacionalnosti iz firme, uz suradnju i dogovor sa ustašom i kriminalcem Mijom Brajkovićem i njegovim suradnicima.

Ponajmanje u sadašnjem trenutku, kada je „hercegovački gigant„ konačno postao i patuljak, ne smije se zanemariti i kriminalna politika i uloga vlade Federacije i premijera Fadila Novalića sa svojim suradnicima Nerminom Džindićem i Jelkom Miličević.

Ova kriminalna trojka, upravo je uradila sve mešetarije i kriminalne tajne ujdurme sa ovim Jevrejima, što ih tako detaljno i istinski opisuje i „Udruga DIAL„, na čemu im osobno i mogu zahvaliti.

Zato i vrijedi, ponoviti javnosti i dio detalja javnosti iz njihovog pisma, koje u cijelosti objavljuje portal OTPOR MEDIA ?

“Stvarna istina jeste da se sve ovo što se događa u Aluminiju i u odnosu sa Najmoprimcem (Aluminij industries ) može podvesti pod nezakonito djelovanje, nesavjesno postupanje, zlouporaba položaja, financijski i gospodarski kriminal.

Stvarna istina jeste odnedavno prisutna u Aluminiju d.d., (od 20.02.2023.) a to je da je Vlada F BiH uslijed dva nedolaska na izvanrednu Skupštinu Aluminija d.d., na kojoj su se trebali smijeniti postojeći članovi Nadzornog odbora uslijed isteka mandata te imenovati novi članovi, praktički digla ruke od Aluminija d.d.,. Vlada F BiH je izašla iz nadzorne tj upravljačke strukture (ne pojavljvljujući se na Skupštini) te Aluminij prepustila trojici osoba (koji se predstavljaju mali dioničari) u Nadzornom odboru i predstavniku Vlade RH.

Postoji samo jedna istina o Aluminiju d.d. – dosta je bilo laži i medijskih spinovanja- ALUMINIJ nije ALUMINIJ INDUSTRIES?

Da je u Aluminiju d.d. sve krasno i bajno, Vlada F BiH bi se iako je na kraju svog mandata pobrinula za ovo poduzeće koje je puno kontroverzi, nezakonitosti, financijskog kriminala i sl, te bi postavila tj imenovala svoje predstavnike u N.O., međutim nije – odustala je i sada imamo situaciju da Aluminijem vladaju 4 člana N.O. od kojih su tri koji se predstavljaju mali dioničari (koji nemaju našu podršku), a protiv dvoje njih su podignute kaznene prijave zbog financijskog kriminala, nezakonitog postupanja, nesavjesnog djelovanja i zlouporabe položaja upravo u Aluminiju.

Navedeno je povijesni presedan neslućenih razmjera da je Vlada jedne države u kojem postoji mješovito vlasništvo, a gdje je Vlada te države neprikosnoveni relativni vlasnik koji posjeduje najveći postotak utjecaja u odlučivanju na Skupštinama, praktički gurnula to poduzeće u nepoznato, te sada imamo situaciju da je Vlada F BiH odustala od Aluminija jer u njemu nije niti prisutna, a preko svojih članova N.O.

Objektivno, nepristrano izvještavanje u javnom interesu jedna je od osnovnih obaveza svih pa i bosanskohercegovačkih medija. Ovakvi – slobodni mediji, utemeljeni na principima fer i točnog izvještavanja, su stup demokracije. Ako nema slobodnih medija, nema ni demokracije. Ali, ako su mediji pristrani, ako izvještavaju neetično, njima na dušu!

Stoga vjerujući u nepristranost Večernjeg lista kao i ostalih medija na koje šaljemo ovaj članak2 /citat DIAL, pismo/?

Predsjednik Udruge malih dioničara Aluminija, su me usmjerile u cio system proizvodnje i poslovanja ove firme.

(DIAL) Zlatko Topić već dvije godine upozorava Vladu FBiH na ponašanje izraelskog poduzetnika Amira Grossa Kabirija koji od 2020. godine drma mostarskim Aluminijem nakon što je u travnju te godine potpisan ugovor o zakupu na 30 godina s mogućnošću kupovine mostarskog Aluminija.

Sve svoje radnje i odnose, izvršava s mentorom Draganom Čovićem i strankom HDZ-a, kojoj najvjerojatnije i plaća neku rentu za dobre usluge?

Međutim, u igri su drugi novi poslušnici, kao “ulizice“ iz reda Bošnjaka sa Fadilom i Nerminom?

U mnogim mojim pisanim i objavljenim kolumnama detaljno sam pisao o kriminalnom nastavku, u ponašanju ove iste kriminalne vlade sa Fadilom Novalićem, Jelkom Miličević i Nerminom Džindićem, koji su pobjegli od normalnog, jedino mogućeg i nužnog procesa STEČAJA ove firme.

Kao što se može sagledati iz sadržaja ovoga pisma DIAL-a, što je istina, isti su doveli do totalnog kriminala, mešetarenja, nastavka u pljački i države i bivših radnika Aluminija, ali sigurno u interesu sopstvenom i stranke HDZ-a kao koalicijskog partner ai sada jedinog upravljača ovoga cjelovitog procesa.

Za našu javnost, nužno je saznanje da sve dosadašnje inspekcije financijske policije, njihovi nalazi i prijedlozi, kao i ponašanja koalicijskih partnera “ulizica“ kod Bošnjaka sa HDZ-ovim kadrovima, kao i preporuke da se sve preda u nadležnost sudskih organa HNK i Mostarskog sudstva, smiješne su i žalosne, jer je starinska i narodna jedina istina ; “Kadija te tuži, kadija te sudi“?

Nije potrebno tražiti niti druga pojašnjenja, izuzev saznanja da ovaj sud u svojim procesima, apriori, oslobađa i najveće kriminalce planetarnih razmjera, od Mije Brajkovića, Ive Bradvice i inih.

Ovi “novi“ već uveliko dokazani njihovi partneri, na aluminijskog kriminala, od Nermina Nikšića do Fadila Novalića, Jelkom Miličević i Nerminom Džindićem, trebali se uputiti u noviji “kazamat“ Vojkovića, kako bi tamo bili podvrgnuti sudstvu i tužiteljstvu neke nove pravne države Bosne i Hercegovine ?

Piše Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac!

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO