Muriz Memić podnio je kaznenu prijavu protiv glavne disciplinske tužiteljice Tužiteljstva BiH i njenog zamjenika

PRO Oglas

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, u pratnji svog odvjetnika Ifeta Ferageta, podnio je kaznenu prijavu protiv glavne disciplinske tužiteljice Tužiteljstva BiH Alene Kurspahić-Nadarević i njenog zamjenika Mirze H. Omerovića zbog, kako je obrazloženo, velikih propusta u procesuiranju tužitelja koji su svojim nezakonitim postupcima zataškavali Dženanovo ubojstvo.

Kurspahić-Nadarević nije obuhvaćena kaznenom prijavom podnesenom 5. listopada 2018. godine, temeljem koje je i otvorena istraga za organizirani kriminal u slučaju stradanja Dženana Memića.

Memić je kazao da je Kurspahić-Nadarević pokretala postupke protiv bivše glavne tužiteljice Dalide Burzić s kojom je dobra prijateljica, a koja je svaki put oslobođena. Dodao je da se iz Ureda disciplinskog tužitelja vrše napadi na glavnu tužiteljicu Tužiteljstva BiH Gordanu Tadić.

“Pritisak koji se vrši na glavnu tužiteljicu Tadić je proporcionalan količini dokaza koje se pribavlja u svezi opstrukcija u ovom predmetu. Što je tih dokaza više, a ima ih jako mnogo, ima i novih dokaza, to je pritisak na Tadić i Tužiteljstvo BiH, a vjerojatno i na Sud BiH, veći. Ovo je neka vrsta poruke međunarodnoj zajednici. Očekujete rezultate u borbi protiv korupcije visokog i srednjeg intenziteta, a tu borbu vode ljudi koji uključeni u korupciju. To je apsurd. Govorimo o bivšoj glavnoj županijskoj tužiteljici koja treba biti procesuirana zbog zataškavanja ubojstva. Volio bih da ovo završimo na pravni način, ali plašim se da građanima neće preostati ništa drugo do vladavinu prava zatražiti na ulici“, kazao je, pak, odvjetnik Feraget.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO