Na crnoj listi Amerike zbog korupcije završio jedan od najvećih financijera korumpiranog Milorada Dodika!

PRO Oglas

Na američkoj crnoj listi našao se i Slobodan Stanković jedan od najbogatijih pojedinaca u BiH i dugogodišnji vlasnik Integral Inženjering A.D. Laktaši i bliski suradnik predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

Kako je priopćeno iz američkog ministarstva financija (OFAC) i Stanković i Integral dovode se u vezu sa korupcijom u građevinskom sektoru, gdje je Integral dobio neke od najvećih projekata u RS zahvaljujući svojoj blizini rukovodstvu RS.

“Veliki građevinski projekti se često predaju Stankoviću bez fer i otvorene konkurencije. Ogromna većina Stankovićevog bogatstva dolazi iz javnog novca. Stanković je također bivši vlasnik alternativne Televizije d.o.o. Banja Luka (ATV), medij pod osobnom kontrolom korumpiranog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, čija secesionistička retorika i djelovanje u RS ugrožava stabilnost i podriva Dejtonski sporazum”, kažu iz OFAC-a.

Stankovićeva kupovina ATV-a, dodaju iz OFAC-a dovela je do toga da je kuća postala jasno pristrana u korist Dodika.

“Kupovina i transformacija ATV-a pokazuje recipročnu prirodu Dodikovih korumpiranih odnosa, jer Stankovićevo bogatstvo daje Dodiku bogatog i moćnog saveznika koji mu politički koristi”, dodaju iz OFAC-a.

Stanković je određen za sankcije po nalogu E.O. 14033 jer je materijalno pomogao, sponzorirao ili pružio financijsku, materijalnu ili tehnološku podršku ili robu ili usluge Dodiku ili u njegovu podršku.

“Integral je jučer imenovan prema E.O. 14033 zbog toga što je bio u vlasništvu ili pod kontrolom, ili jer je djelovao ili navodno djelovao za ili u ime, direktno ili indirektno, Stankovića”, naglašeno je iz OFAC-a.

OTPOR.Media

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO