Na današnji dan 2004.g. Čović pustio u rad prvu punionicu izvorske vode u Hercegovini, koja je ubrzo otplovila nizvodno!

PRO Oglas

Simboličnim presijecanjem vrpce počasni je gost, član Predsjedništva BiH Dragan Čović, pustio u rad prvu punionicu izvorske i gazirane vode u Hrcegovini – “Planinski biser”. Dogodilo se to na današnji dan 2004. godine.

Osim Čovića ceremoniji su bili nazočni i načelnik općine Posušje Ante Bošnjak, izaslanik vlade Zapadnohercegovačke županije Milan Penava, dopredsjednik Doma naroda Federacije BiH Velimir Jukić te mnogi drugi politički i gospodarski dužnosnici i djelatnici.

Okupio se i veliki broj uzvanika iz gospodarskog i kulturnog života ovog kraja, te predstavnika “sedme sile”. Nazočne je na početku ceremonije pozdravio jedan od investitora Stjepan Kolobarić. On je, zajedno s Božom Tokićem, prije par godina pokrenuo ovaj projekt koji je konačno došao do svoje pune realizacije. Nakon Kolobarića i izaslanika županijske vlade Milana Penave, koji je uputio čestitke obiteljima Kolobarić i Tokić, nazočnima se obratio i Dragan Čović koji je naglasio da je otvaranje ovog pogona “vrlo bitan korak u razvoju Hercegovine”.

“Danas u Rakitnom i Posušju imamo takav pozitivni gospodarski trend otvaranja novih proizvodnih pogona da u Rakitnom više nema nezaposlenih. Realizacija ovog projekta je putokaz kako se s malim idejama mogu napraviti velike stvari” – kazao je na kraju svog izlaganja Dragan Čović, te pozvao pokretače i realizatore projekta izgradnje punionice, Kolobarića i Tokića, da zajedno s njim presijeku vrpcu, i tako simbolično puste pogon u rad.

Nakon što je 01.01.2014. godine stupio na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o postupku neizravnog oporezivanja, po prvi put od uspostave Uprave za neizravno oporezivavnje BiH, stekli su se zakonski uvjeti za javno objavljivanje imena dužnika, koji imaju neizmirene obaveze po osnovi PDV-a, akcize i carine.

Tako se na tom popisu na dan 01.04.2015. godine pod PDV – izvještaj o dugovima fizičkih i pravnih lica našao i “Planinski biser” sa dugom od 271.639,28 KM.

Danas, 2021. godina, nekad velika obećanja HDZ-a BiH pretvorila se u još jedno putovanje nizvodno!

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO