Na suđenju ubojici Jasaku razotkrivene kriminalne aktivnosti PU Grude i njihova odnosa prema sugrađanima

PRO Oglas

Uporno ponavljamo da je stanje u PU Grude poražavajuće! Kad čovjek pomisli da ne može gore uvjeri se pred sudom, piše facebook stranica “Ostavke rukovodstva PU Grude” koja je u detalje upoznata sa zločinom i događajima koju su se dogodili u Gorici 04.08.2022. godine u kojemu su dvije nedužne osobe izgubile život.

Detalji sa suđenja ubojici Jozi Jasaku za zločin u Gorici 04.08.2022.

Po naredbi suda kao svjedoci obrane ubojice Joze Jasaka pozvani su policijski službenici Zoran Milićević i Ivan Galić. Razlog njihova pozivanja je tvrdnja ubojice Joze Jasaka da nije istinita službena evidencija PU Grude. Na toj izlisti stoji da je ubojica Jozo Jasak samo jednom u zadnjih 10 godina pozvao policiju. On tvrdi sudu da nije i navodi gore navedene policajce kao službenike kojima je prijavio neke svoje probleme i štetu koja mu je navodno napravljena!

Posebno sramotan’ iskaz bio je od policajca Zorana Milićevića koji je ogolio to ruglo od stanice zvane PU Grude!

Isti navodi da je u PU Grude zaposlen od 98 godine, da radi kao operativni dežurni i da je cijeli svoj radni vijek na istom radnom mjestu.

Potvrđuje da poznaje Jozu Jasaka ali negira da ga je bilo kada isti pozvao i prijavio neki događaj! Na tvrdnje ubojice Joze Jasaka da je i opisuje šta je točno prijavio, Zoran Milićević odgovara da ako i je on se toga ne može sjetiti!

Predsjednica sudskog vijeća traži od policajca Zorana Milićevića da objasni način na koji postupaju kad ih bilo koji gradanin nazove i prijavi neki događaj? Isti odgovara da prvo sasluša osobu koja zove, zatim ode do zapovjednika i onda isti odluči oće li postupati ili ne!

Predsjednica sudskog vijeća pita Zorana Milićevića, u kojem trenutku zapisujete prijavu prije razgovora sa zapovjednikom ili poslije? Isti odgovara prvo sa zapovjednikom i ovisno o tome pristupa se prijavi!

Predsjednica sudskog vijeća odgovara da se on ne mora savjetovati sa zapovjednikom’ nego mora svaku prijavu zapisati i po njoj postupati! Isti odgovara pa kome ću se obratiti ako ne zapovjedniku? Na to slijedi opaska suda da se svaka prijava mora zapisati i da se po istoj mora postupati bez obzira tko zove’ to dobro zapamtite!

U nastavku predsjednica sudskog vijeća traži od Zorana Milićevića da objasni gdje se zapisuju prijave građana i na koji način?

Isti odgovara da postoji interni zapis i dnevnik događaja. Na pitanje Predsjednice sudskog vijeća zašto postoje ta dva načina i zašto se baš tu upisuju prijave? Zoran Milićević mrtav hladan odgovara ‘ pa šta ja znam ‘ , znam da postoje ali ne znam zašto !!

Predsjednica sudskog vijeća ostaje šokirana! Pa kako ne znate a toliko godina radite na istom radnom mjestu u policiji?! Vaša je dužnost reagirati na sve prijave!

Na svjedočenje Zorana Milićevića pred sudom u završnim riječima nakon izricanja presude Jozi Jasaku, posebno se osvrnula Predsjednica sudskog vijeća!

Recimo samo da je to svjedočenje opisala kao žalosno i zapanjujuće! Izrazila je sumnju u točnost evidencije prijava u PU Grude.

Završne riječi Predsjednice sudskog vijeća upućene su prema institucijama! Govorila je o radu PU Grude, Centru za socijalni rad Grude i propustima tužiteljstva u istrazi nakon zločina u Gorici!

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO