NAJAVA: Misa na Crkvini u Mokrom i 12. manifestacija „Na temeljima bazilike naše“

PRO Oglas

Prvu nedjelju po Ilindanu, koja ove godine pada 23. srpnja, na temeljima starokršćanske bazilike (V. –VI. st.) u Dubokom Mokrom u Širokom Brijegu slavi se sveta misa.

Na ovom mjestu, u narodu poznatijem kao Crkvina kod Matijevića kuća, ove nedjelje s početkom u 18 sati svetu misu predslavit će Don Stjepan Lončar, svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije i voditelj Hrvatske katoličke misije u Parizu, kao i ostalih katoličkih misija u Francuskoj.

Za ovaj slavljenički dan u Mokrom okupljaju se vjernici iz svih dijelova Širokog Brijega i susjednih gradova i općina. Sveto misno slavlje na Crkvini godišnja je prigoda na kojoj se okupljaju Mokrani svih generacija, a posebice oni koji su napustili rodni kraj i koji dolaze iz svijeta s obiteljima obnoviti stare uspomene i sjećanja na svoj zavičaj.

Nakon svetog misnog slavlja, nedaleko od Crkvine, na Mokarskom polju bit će upriličen prigodni kulturno-zabavni program. I ovogodišnju 12. večer folklora “Na temeljima bazilike naše”, kao i sve održane prethodnih godina, organiziraju vrijedni članovi KUD-a Mokro.

U programu ovogodišnje manifestacije, uz domaćine iz KUD-a Mokro, nastupaju kulturno-umjetnička društva i pojedinci iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske: HKUD „Zora“ Struge-Gorica (Čapljina), HKUD Crnašnica iz Knešpolja (Široki Brijeg), HKUD Rotimlja (Stolac), HKUD Sv. Marko iz Vionice (Čitluk), KUD „Vinac“ Stankovci (Zadar), HKUD Biloševica (Široki Brijeg) i hrvatski guslar Mario Knezović.

Za zabavni program bit će zadruženi momci iz tamburaški sastav Stari Fenjer.

Ugodnom ljetnom ozračju na Mokarskom polju, ako je suditi po dosadašnjim godinama, pored sjajnih nastupa folklorašica i folkloraša, uvijek doprinesu i zvuci tambure, gange Mokrana i njihovih prijatelja, kao i odlična gastronomska ponuda te bogata tombola koju pripreme organizatori.

OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO