NAJAVA: Prvo Bijenale suvremene sakralne umjetnosti 2023. u Širokom Brijegu

PRO Oglas

Hrvatsko kulturno društvo Napredak – Podružnica Široki Brijeg u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti Široki Brijeg Sveučilišta u Mostaru organizira prvo Bijenale suvremene sakralne umjetnosti 2023. koje će biti upriličeno 3. ožujka 2023. godine u 18 sati u Sveučilišnoj galeriji Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu.

„Prvo Bijenale suvremene sakralne umjetnosti 2023. godine u Širokom Brijegu izložba je međunarodnog karaktera, koja za cilj ima prikazati sakralnu umjetnost kao supstrat svakodnevnog života čovjeka, a stvorena umjetnička djela postaju vjerodostojnim artefaktom ljudskog nacionalnog, povijesnog i društvenog života u kontekstu svojega vremena. Zato i jest hvalevrijedna, ali i hrabra ideja širokobriješke Podružnice Napretka o pokretanju ovako sveobuhvatnoga događaja, koji bi s vremenom mogao prerasti u razmjenu kvalitetnih kreativnih ideja pojedinaca, ističući time stvaralačko jedinstvo u njihovoj različitosti.“, izjavila je predsjednica Napretkove širokobriješke Podružnice dr. art. Marijana Pažin-Ivešić.

Na izložbi će se predstaviti 26 umjetnika iz Hrvatske i BiH, sa svojim djelima iz područja kiparstava, slikarstva i novih medija.

Svečanost će obilježiti i koncert širokobriješkog Napretkovog klavirskog tria Scherzo kojeg čine: Ante Slišković-violina, Silvia Vukojević-glasovir, Nejla Komar-violončelo.

Događaj je organiziran pod pokroviteljstvom: Središnje uprave Napretka Sarajevo, Vlade ŽZH, Grada Širokog Brijega, Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ŽZH, Grada Livna, Suton print Široki Brijeg, TT kabeli Široki Brijeg, Mepas d.o.o Široki Brijeg, Wwin Williams sportska kladionica.

Dobro nam došli!

HKD Napredak – Podružnica Široki Brijeg

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO