Najavljene nove i veće blokade po Srbiji – Rio Tinto je izgleda najveća noćna mora Vučićeve karijere

PRO Oglas

Ekološke organizacije pozvale su građane da se u subotu, 15. siječnja, priključe blokadama cesta na nekoliko lokacija u Srbiji zbog gorućih ekoloških problema, javlja N1.

-Blokirane će biti lokacije u Beogradu – autoput kod Sava Centra, u Loznici granični prijelaz Trbušnica, zatim Preljina, Užice, Pesak put Požega – Kosjerić, Nova Varoš…“, objavio je je Ekološki ustanak.

Na blokade su pozvali i Savez ekoloških organizacija Srbije, Akcija, Ekološki front Novi Sad i mnoge druge ekološke organizacije, navodi se u priopćenju.

Podsjetili su da su jučer, na pisarnici zgrade Vlade Srbije ostavili zahtjeve i dodali da su “predstavnici vlasti jučer od građana bježali, a danas se prave mrtvi”.

-Zato u subotu idemo svi na blokade!, navodi se u priopćenju.

Podsjetili su da traže da se sve što je potpisano s Rio Tintom stavi na stol, odnosno objavi, te da se ukine Vladina uredba o prostornom planu za projekt “Jadar”.

-Nakon toga ćemo razgovarati o moratoriju i ostalih 40 planiranih rudnika koje su planirali legalizirati kroz Plan pošte Srbije, navodi se u objavi Ekološkog ustanka.

Istaknuli su kako se “najveća noćna mora u karijeri Aleksandra Vučića zove Rio Tinto”.

-Pozivamo sve građane da u 13 sati blokiraju autoput u Beogradu kod Sava centra”, dodaju iz Ekološkog ustanka.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO