Najbolje aplikacije za besplatno preuzimanje glazbe s interneta za Android i iOS sustave

PRO Oglas

Glazbu danas na našim Android i iOS uređajima možemo slušati na više načina. Ako želimo, možemo otići na YouTube i ondje slušati omiljenu glazbu. No i YouTube ima svojih ograničenja, baš kao i svaki drugi internetski poslužitelj ili alat, piše portal PcChip.hr.

Što ako želimo preuzeti naše omiljene pjesme na Android i/ili iOS uređaj? Možemo li to učiniti i ako možemo, kako? U nastavku ovog članka reći ćemo nešto više o tome kako na svoje vlastite Android i/ili iOS uređaje možete preuzeti glazbu i slušati je kada god želite!

Jedna napomena: za neke od ovih aplikacija unutar svog uređaja trebat ćete omogućiti instaliranje s nepoznatih izvora.

Fildo (Android)

Postoje dvije različite verzije aplikacije Fildo: jedna je “Glazbeni player” u Play Storeu, ali to vam neće donijeti MP3 downloader ili mogućnost preuzimanja, koja vam je ovdje najvažnija. Kako biste dobili verziju Fildoa koja vam omogućuje preuzimanje besplatne glazbe, trebate instalirati APK sa službene stranice Fildoa.

Kada to imate, upotrijebite pretragu u aplikaciji da potražite određene pjesme ili albume koje želite tražiti. Također možete koristiti razne “Top” ljestvice s raznih glazbenih stranica s kojima se aplikacija integrira ako želite istražiti hitove.

Potražite album ili pjesmu koju želite, pritisnite ikonu “+” u gornjem desnom kutu, a zatim odaberite odgovarajuću opciju za preuzimanje glazbe, stvaranje popisa za reprodukciju ili slušanje. Aplikacija vam također omogućuje stvaranje popisa pjesama i daje vam pristup stihovima. Pjesme koje preuzmete bit će spremljene u internu pohranu vašeg uređaja, tako da im možete pristupiti čak i bez aplikacije.

Audiomack (Android i iOS)

Ako želite znati da glazba koju preuzimate neće kršiti autorska prava i također ste otvoreni za provjeru novih talenata u Hip-Hop, Electronic i Reggae žanrovima, pokušajte s Audiomackom.

Ova aplikacija daje platformu umjetnicima bez službene distribucije, dok još uvijek ima uspostavljen sustav filtriranja sadržaja kako bi se osiguralo da su stvari na njoj dobre kvalitete. Ovaj projekt dobre volje već je potaknuo hip-hop zvijezde poput T-Waynea, Fetty Wapa i Migosa na ugovore sa izdavačkim kućama i daje vam priliku u pomaganju otkrivanja sljedeće velike zvijezde.

YMusic (Android)

Jedna od elegantnijih aplikacija za preuzimanje glazbe službenog izgleda, YMusic vam omogućuje reprodukciju bilo kojeg YouTube videozapisa kao audio datoteke, čak i dopuštajući vam da ga pokrenete u pozadini na svom telefonu. Super stvar ovdje je to što možete preuzimati i video zapise kao audio datoteke.

Imate mogućnost da ih preuzmete u M4A i MP3 formatima, a ima i sjajno korisničko sučelje biblioteke koje vam naknadno omogućuje upravljanje glazbenim datotekama baš kao što biste to učinili u aplikaciji za reprodukciju glazbe. Preuzete pjesme spremaju se na vaš telefon, tako da im možete lako pristupiti putem svog omiljenog glazbenog playera.

Od svih opcija na ovom popisu, YMusic je najprikladniji (iako ga morate preuzeti izvan Play Storea) i najpouzdaniji. Iz tih razloga, aplikacija je dobila vrlo visoke ocjene kod mnogih korisnika. Kako i ne bi kad je vrhunske kvalitete.

NewPipe (Android)

NewPipe je još jedna aplikacija koja obavlja posao kada je u pitanju preuzimanje glazbe. Otvoren je kod i stalno se poboljšava. Također ima podršku za preuzimanja SoundCloud, MediaCCC, Bandcamp i FramaTube (trenutno su sve u beta verziji).

Prema zadanim postavkama, aplikacija se otvara kao sučelje YouTubea. Jednostavno odaberite video koji želite preuzeti, zatim kliknite ikonu za preuzimanje u gornjem desnom kutu i odaberite želite li ga preuzeti kao video ili audio i u kojem formatu želite.

Da biste se prebacili na SoundCloud ili Bandcamp, dodirnite ikonu izbornika u gornjem lijevom kutu, zatim veliku crvenu ikonu “NewPipe” na vrhu i odaberite željenu uslugu.

GTunes Music Downloader (Android)

GTunes je još jedna aplikacija koju ćete morati skinuti s Play Storea koja pretražuje nekoliko velikih domena glazbe za preuzimanje za vaše upite, pronaći ćete milijune izvođača i pjesama kroz generacije. Opcije pretraživanja su prilično rudimentarne, pa je ovo najbolje koristiti ako točno znate koje pjesme tražite i samo ih želite preuzeti i preuzeti.

To nije najbolja aplikacija za otkrivanje glazbe, stoga ako je otkrivanje glazbe ono što vas najviše zanima, najbolje bi bilo da odaberete neku od drugih opcija na popisu.

GTunes također ima svoj ugrađeni player, a čak vam omogućuje i obrezivanje melodija i postavljanje pjesama kao melodija zvona. Sve su to prilično osnovne stvari, ali daje na dojmu i čini jedan odličan paket.

SONGily (Android)

Besplatnu verziju SONGilyja podržavaju reklame i ono što treba prvo reći jest da ova aplikacija ima pristup odličnoj količini glazbe, nove i stare, od umjetnika i mainstream i opskurnih, ovisno o ukusima svašta ćete ovdje moći naći.

Uz svaku pjesmu koju pronađete, vidjet ćete opcije za reprodukciju i preuzimanje pjesama koje slušate, a nedavno su dodali značajku koja vam omogućuje i preuzimanje videozapisa. To je upravo ona vrsta aplikacije za koju mogu zamisliti da se Googleu ne sviđa previše, stoga se nemojte previše iznenaditi ako nestane iz Play Storea, ako već nije.

TubeMate (Android)

Ponekad su najbolje aplikacije za besplatno preuzimanje glazbe one koje nisu ni dizajnirane posebno za tu svrhu. TubeMate je aplikacija koja vam omogućuje preuzimanje YouTube videozapisa u brojnim formatima, uključujući samo audio.

Kao što ste vjerojatno svjesni, YouTube je jedno od najboljih mjesta za slušanje vaše omiljene glazbe, a zahvaljujući TubeMateu, to je i jedno od najboljih mjesta za preuzimanje te glazbe. TubeMate možete preuzeti sa službene stranice (Google to ne dopušta u Play Storeu, vjerojatno zato što zadire u YouTube).

Kada pokušate preuzeti videozapise kao audio (M4A ili MP3), također ćete dobiti upit za preuzimanje MP3 Video Converter, koji se sinkronizira s TubeMateom za pretvaranje videa u audio.

Zašto na popisu nema više iOS aplikacija?

Na temelju smjernica Appleove Trgovine aplikacija, zabranjeno je preuzimanje videozapisa s web-mjesta kao što su YouTube/Facebook/ Dailymotion. U isto vrijeme, neke od Android aplikacija uključenih na popisu su u sukobu s Googleom.

Na primjer, NewPipe pristupa YouTubeu bez upotrebe API-ja ili prikazivanja reklama. Najkraće rečeno, Android je kao platforma znatno ”opuštenija” u vezi ovih stvari, korisnici imaju veći stupanj slobode, što je u stvari jedan od glavnih razloga zbog kojih se na ovome popisu nalazi znatno više Android aplikacija.

PcChip.hr

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO