Najtransparentniji upisi u srednju školu – upisi.sum.ba

PRO Oglas

Na mrežnoj stranici upisi.sum.ba objavljeni su neslužbeni rezultati digitalnih upisa učenika u srednje škole u Hercegbosanskoj županiji za prvi prijavni rok na području HBŽ-a koji je trajao od 27. do 30. lipnja 2022. godine.

„Suradnja s Ministarstvom i SUMIT koordinatorima u školama tijekom cijelog ovog projekta bila je izvrsna. Tim programera i dizajnera koji je radio na ovom projektu izradio je funkcionalnu aplikaciju moderna izgleda koja je jednostavna za korištenje. Povratne informacije učenika pozitivne su, a sama aplikacija štedi vrijeme kako učenicima i roditeljima tako i administraciji u srednjim školama”, kazao je Robert Rozić, voditelj projekta SUMIT eUpisi.

Aplikacija za upise izrađena je u skladu s uputama Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ u suradnji s Centrom za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru – SUMIT u procesu digitalne transformacije obrazovanja u školama koje nastavne planove i programe izvode na hrvatskome jeziku. Podsjećamo, prva škola koja u potpunosti koristi SUMIT eDnevnik, bez fizičkoga oblika dnevnika, također je s područja HBŽ-a i to Srednja ekonomska škola Livno, a podatci za upis u škole preuzeti su automatski iz SUMIT eMatice.

Učenici su mogli u aplikaciji birati školu, program obrazovanja i prioritete kod upisa. Prije samoga procesa upisa za SUMIT koordinatore u školama, ravnatelje i učenike djelatnici SUMIT-a održali su edukacije tijekom svibnja i lipnja.

„Na kolegiju s ravnateljima osnovnih i srednjih škola Hercegbosanske županije, prema riječima ravnatelja, ni u jednoj školi nije bilo problema i upisi nikada nisu prošli jednostavnije i transparentnije, a suradnja između SUMIT-a i škola je na visokoj razini”, kazala je Gordana Nakić, ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ.

Iks-portal.info

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO