Nakon 20 godina Izviđač osvojio Kup BiH

PRO Oglas

Dva dana za redom rukometaši Izviđača odigrali su dvije velike utakmice, u polufinalu Kupa protiv Borca, a u finalu protiv Slobode. Bile su to dvije sigurne i uvjerljive pobjede protiv prvaka i viceprvaka što još daje na težini ovom uspjehu i osvajanju titule Kupa nakon dvadeset godina.

Što se same utakmice tiče ona je išla u jednom smjeru osim prvih 12-13 minuta kad se Sloboda držala, u 10.minuti bilo je 4:4, u 13-oj 6:6, a onda je krenuo Izviđačev stroj. U 17.minuti bilo je 8:6, u 20-oj 11:7, a u 24-oj 15:10. Kada je Izviđač u 29.minuti poveo 18:11 na prepunoj tribini je gorjelo, a s tim se rezultatom otišlo na odmor.

Iako su gosti na početku nastavka postigli dva brza gola nisu niti jednom ugrozili sigurno vodstvo Izviđača što će zorno pokazati slijedeće minute. Skauti su pogađali sa svih strana, Mladen Bošković s krila, Milan Mića Vukšić sa sedam metara, Ivano Pavlović i Miloš Kos kad se god dignu, a ni ostali nisu zaostajali. U 40.minuti bilo je plus osam 22:14, a u 48-oj bilo je plus deset 27:17 i na tribinama je počelo slavlje, a završilo je 32:25. Još jednom velika pohvala publici, istočna tribina bila je puna, oko 1500 navijača nije žalilo grla svih šezdeset minuta i umnogome su olakšali igračima da zabilježe još jednu veliku pobjedu.

Cijela momčad je izgarala na parketu, bacali su se na glave za svaku loptu i rezultat nije mogao izostati. Četvorica igrača Izviđača postigli su po šest golova, Ivano Pavlović, Mladen Bošković, Miloš Kos i Milan Vukšić, a strijelce Slobode predvodio je Anes Bečić s osam postignutih golova (šest sa sedam metara).

Prije dodjele medalja i pehara od Izviđača se oprostio Amir Muhović koji je od kluba na dar dobio umjetničku sliku, a kako reče „vratit ću se ja“. Ide u slovenskog prvaka Celje.

Predsjednik Zrinjskog Dario Vukšić uručio je medalje i pehar za osvojeno drug mjesto rukometašima Slobode, a komesar Premier lige Zdenko Alpeza i predsjednik Izviđača Toni Kraljević uručili su medalje i pehar pobjednicima – rukometašima Izviđača, a tada su se u slavlje uključili i navijači koji nisu napuštali dvoranu.

Radioljubuski.ba

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk