Napokon Srednja strukovna škola i Gimnazije fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu dobili videonadzor

PRO Oglas

Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2023. godinu financiralo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske Unije Republike Hrvatske.

Srednja strukovna škola Široki Brijeg uspješno je aplicirala na javni poziv te u ugovorenom roku realizirala projekt uvođenja videonadzora i rekonstrukcije internetske mreže u zgradi Srednje strukovne škole i Gimnazije fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu kao partner u suradnji s vodećim partnerom, Strukovnom školom Gospić.

Zgrada srednje škole na Brijegu ovim projektom dobiva tehničke preduvjete za poboljšanje sigurnosnih, odgojnih i obrazovnih aspekata rada u obje srednjoškolske ustanove koje djeluju u Širokom Brijegu. Tehnička opremljenost školske zgrade s kvalitetnim pristupom internetu i sustavom unutarnjeg i vanjskog videonadzora je nužan preduvjet za suvremeno izvođenje odgojno obrazovne djelatnosti.

Osim Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske Unije Republike Hrvatske u realizaciji ovog projekta financijski je sudjelovala i Vlada Zapadnohercegovačke županije, a ukupna vrijednost projekta s PDV-om iznosila je 44 634 KM . Izvođač radova, tvrtka ZIC d.o.o. iz Širokog Brijega, ujedno i donator dijela tehničke opreme, je na javnom natječaju prihvatila specifične uvjete rada u večernjim satima nakon završene nastave da bi se mogli ispoštovati rokovi iz Ugovora o financiranju potpisanog sa spomenutim ministarstvom i partnerskom školom.

U okviru projekta realizirano je i studijsko putovanje grupe učenika i profesora u Gospić, kojim su dvije škole razmijenile iskustva u cilju poboljšanja svojih kapaciteta za osuvremenjivanje nastavnog procesa. Srednja strukovna škola Široki Brijeg je također aplicirala i na sredstva Komisije EU za rekonstrukciju mokrih čvorova u školskoj zgradi. Realizacija projekta planira se u sljedećem razdoblju od godine dana. Završetak ovog rekonstrukcijskog zahvata dati će značajan doprinos proslavi stogodišnjice polaganja kamena temeljca za školsku zgradu koja je postala jedan od simbola Grada Širokog Brijega, navode iz Srednje strukovne škole.

OTPOR.Media

Vaš komentar

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk