Internetska stranica The Black Vault inače objavljuje javno dostupne, ali teško dobavljive dokumente američkih vlasti. Njihovo najnovije otkriće jest CD ROM s CIA-inim podacima o neidentificiranim letećim objektima koje im je ova obavještajna agencija morala deklasificirati i dostaviti uslijed sudskih postupaka i službenih zahtjeva.

Vlasnik stranice, John Greenewald Jr., godinama se borio za ove dokumente, da bi ih napokon dobio prošle godine, digitalno obradio, te stavio svima na raspolaganje prošloga tjedna, prenosi portal Bug.hr.

Radi se o nekoliko tisuća stranica službenih CIA-inih zapisa povezanih s fenomenima poznatima kao NLO, nastalih od 1996. na ovamo. Neke informacije u njima su i starije, pa datiraju još u osamdesete godine prošlog stoljeća. U konačnici na stranicama The Black Vaulta moguće je pronaći podatke koje je CIA skupljala proteklih 3-4 desetljeća, sve u pretraživim .pdf dokumentima.

Ima tu korespondencije, izvješća o susretima s neidentificiranim objektima na nebu, priča o tajanstvenim eksplozijama i sličnih dokumenata. Javnost sada može po njima prekopavati i tražiti sve što bi se moglo dovesti u vezu s eventualnim kontaktom s izvanzemaljcima (iako, za sada, nema takvih naznaka).

Greenewald je obećao uskoro izraditi i detaljniju video prezentaciju najzanimljivijih pronalazaka. Ova se arhiva sastoji od nešto manje od tri tisuće stranica, dok se na istom webu može pronaći ukupno preko 2 milijuna stranica koje je ovaj neumorni kolekcionar kroz godine dobio od CIA-e.

Želite li prekopati po CIA-inoj arhivi i vidjeti što su i kako zabilježili o nepoznatim predmetima koji su letjeli nebom nad SAD-om, poveznica je ovdje.

Bitno je napomenuti da ovo nisu isti dokumenti i izvješća koja trenutačno analizira posebna Pentagonova komisija, Unidentified Aerial Phenomena Task Force. Oni se bave nepoznatim letjelicama koje su snimili pripadnici vojske i Ratnog zrakoplovstva SAD-a, a koje bi mogle predstavljati prijetnju njihovoj nacionalnoj sigurnosti. Zaključci ove komisije trebali bi biti poznati do sredine ove godine.

OTPOR.Media