Napravite sami sredstvo za pranje prozora

PRO Oglas

S vremenom se na prozorima nakupi prljavština, prašina i mrlje od kiše i drugih vremenskih neprilika, a iako se možda ne uoče na prvu, čim malo izađe sunce, počnu vas bosti u oči. Kako ne bi došlo do tvrdokornih mrlja koje ćete onda u proljeće teško ukloniti, uzmite krpu u ruke i napravite generalku već sada.

Carolyn Forte, stručnjakinja za čišćenje i direktorica Good Housekeeping instituta za čišćenje otkrila je kako napraviti svoje sredstvo, kojom metodom prati prozore, ali i koje pogreške izbjegavati.

Za sredstvo vam treba:
dvije šalice vode
pola šalice bijelog octa
1/4 šalice alkohola (70%)

Pomiješajte sve sastojke u bočicu s raspršivačem i spremno je za korištenje.

Uzmite suhu krpu i obrišite prašinu s prozorske daske, ručke i roleta. Skinite zavjese, ako ih imate, i operite ih prema uputama.

Poprskajte prozore, s vanjske i unutarnje strane sredstvom koje ste napravili i obrišite krpicom od mikrofibre ili papirnatim ručnikom. Ponovite postupak dok ne uklonite svu prljavštinu. Isto napravite s roletama.

Obrišite sve suhom krpom ili suhim papirnatim ručnikom i vratite zavjese kada su potpuno suhe.

Prva pogreška, kaže stručnjakinja, koju mnogi rade jest pranje prozora na sunčan dan. “Sredstvo bi se moglo prebrzo sušiti na prozoru, pa će ostati mrlje od curenja i teško ćete ih ukloniti. Perite prozore na oblačan, ne na kišni dan.”

Druga pogreška je prskanje sredstva direktno na prljavštinu. Uvijek prvo obrišite ili usisajte prašinu prije nego što krenete čistiti sa sredstvom. Inače će se prljavština samo razvući po staklu i teže ćete je ukloniti.

Goodhousekeeping.com

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO