Napustio nas je dugogodišnji profesor ALU Široki Brijeg i veliki hrvatski slikar Antun Boris Švaljek

PRO Oglas

U 72. godini života, preminuo je dugogodišnji profesor i veliki hrvatski slikar Antun Boris Švaljek.

Tijekom svog rada i boravka na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu, svojim zalaganjem, znanjem i iskustvom, ostavio je neizbrisivi trag na mnoge generacije studenata, kolege i čitavu umjetničku i kulturnu zajednicu.

Djelatnici i studenti Akademije likovnih umjetnosti izražavaju iskrenu sućut obitelji pokojnog profesora, priopćeno je iz ALU Široki Brijeg.

Profesor Švaljek bio je uistinu gospodin, humanitarac koji je volio ljude, znao se zezati, znao je svoj posao pravog slikara i umjetnika, bio je vrhunski kuhar čije su specijalitete svi obožavali.

Imali smo čast imati ga u svom društvu, a jedan od posljednjih video intervjua prije odlaska u svoj Zadar, dao je našem kolegi Milom Marušiću početkom svibnja 2018. godine u Širokom Brijegu.

FOTO: Mili Marušić

Povod razgovora je bio boravak je u Zagrebu gdje je održana zanimljiva likovna kolonija uz sklopu jednog ribolovnog sportskog natjecanja gdje je govorio o zanimljivom događaju u kojemu su sudjelovali invalidi Domovinskog rata Republike Hrvatske i slikari.

OTPOR.Media

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO